Вівторок, 19.03.2024, 06:20:57

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2018 » Червень » 21 » Відбудеться науково-краєзнавча конференція «Національно-визвольна боротьба українського народу»
11:35:26
Відбудеться науково-краєзнавча конференція «Національно-визвольна боротьба українського народу»

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

Національна спілка краєзнавців України

Управління культури Житомирської облдержадміністрації

Історичний факультет Житомирського державного університету ім. І. Франка

Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека імені О. Ольжича

Житомирський обласний краєзнавчий музей

Державний архів Житомирської області

Житомирська обласна організація Національної спілки краєзнавців України

28 вересня 2018 року проводять в м. Житомирі Всеукраїнську науково-краєзнавчу конференцію «Національно-визвольна боротьба українського народу», присвячену 250-річчю козацько-селянського національно-визвольного повстання в Правобережній Україні «Коліївщина» та 100-річчю подій Української революції 1917-1921 рр.

 

На конференції передбачається розглянути наступні напрямки досліджень:

- Причини, наслідки та значення козацьких повстань під проводом Криштофа Косинського (1591-1593 рр.), Северина Наливайка (1594р.), Федоровича (Трясила (1630 р.) та Богдана Хмельницького (1648-1657 рр.);

- Причини, хід та наслідки козацько-селянського національно-визвольного повстання в Правобережній Україні («Коліїіщина») у 1768-1769 роках.

- Події Української революції 1917-1921 років і наш край;

- Військові протистояння на території краю у 1941-1945 рр., участь у боротьбі з нацизмом Радянської Армії, організацій українських націоналістів (ОУН) та Української повстанської армії (УПА);

- Наші співвітчизники на захисті незалежності та територіальної цілісності України в наш час (АТО);

- Актуальні питання історії та сьогодення архівної, бібліотечної, музейної та пам’яткоохоронної справ, краєзнавчого руху та туризму;

- Загальні питання краєзнавства.

Планується видання наукового збірника матеріалів конференції до початку її проведення.

Оргкомітет приймає статті до збірника «Національно-визвольна боротьба українського народу» в електронному вигляді та анкетні про авторів до 1 серпня 2018 р. Обсяг матеріалів — до 10 сторінок тексту (формат А4). Текст має бути набраний у текстовому редакторі Місrosoft Word for Windows, шрифт Тіmes New Roman, розмір шрифту – 12, міжрядковий інтервал – 1,5. Параметри сторінки: верхній та нижній обереги — 2 см, лівий — 3 см, правий — 1,5 см. Формат файлу Word. Текст набирається без переносів слів. Абзацні відступи форматуються в матеріалі, а не використанням пробілів і табулятора. Текст статті записується в окремий файл під назвою Призвіще.doc; в окремому файлі подається перелік ілюстрацій під назвою Перелік.dос; ілюстрації записуються в окремі файли і розміщуються в папці під назвою Рис.doc. Географічні назви подаються за офіційно прийнятою транскрипцією. Точно вказується джерело цитати. Посилання у тексті оформлюються в квадратних дужках, наприклад: [1, с. 23], [25, с. 119, рис. 5]. В кінці тексту подається пронумерований список літератури та джерел в алфавітному порядку, оформлений згідно з вимогами сучасних державних стандартів: розмір шрифту — 10, міжрядковий інтервал — 1.

Вимоги до оформлення статей: вгорі зліва — УДК, нижче справа — прізвище та ініціали автора (авторів), нижче справа — курсивом в круглих дужках назва міста (населеного пункту), нижче посередині — назва статті великими літерами, нижче з абзацу курсивом — анотація українською мовою, нижче з абзацу курсивом — ключові слова (до 10 назв), далі з абзацу текст статті, після тексту статті — література та джерела. Автори статей окремим файлом повідомляють про себе такі дані: прізвище, ім'я, по батькові (без скорочень), науковий ступінь, учене звання, місце роботи й посада, адреса для листування, телефон (роб., дом., мобільний), електронна пошта.Автори несуть відповідальність за зміст статті, достовірність фактів, цитат, дат тощо.Тексти статей планується публікувати в авторській редакції. Оргкомітет залишає за собою право відхиляти для публікації доповіді, які не відповідають вимогам та тематиці конференції. Проїзд та проживання учасників конференції за власні кошти, або кошти відряджуючої організації.

Матеріали надсилаються до 1 серпня 2018 р. на адресу:Музей історії міста Бердичева, площа Соборна,25, м. Бердичів, Житомирська обл., Україна, 13300,або на адресу: skavr_p@ukr.net

Телефони для довідок: 041-43-2-44-07 або 096-35-25-336. Контактна особа: директор музею — Скавронський Павло Степанович.

Ми будемо вдячні за поширення цієї інформації серед колег та зацікавлених осіб.

ОРГКОМІТЕТ


Переглядів: 357 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024