Понеділок, 06.05.2024, 15:26:25

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2023 » Липень » 5 » Виступають за те, щоб розісклити колонаду готелю «Дністер»: франківчани зібрали понад пів тисячі підписів
10:01:01
Виступають за те, щоб розісклити колонаду готелю «Дністер»: франківчани зібрали понад пів тисячі підписів

Влада Івано-Франківська готує позов до суду щодо розісклення колонади готелю "Дністер". Це резонансне питання в Івано-Франківську, яке активно обговорюють в соціальних мережах.

Про це під час етеру програми «Новий погляд» розповів Руслан Марцінків, міський голова, передає Фіртка.

Відбулася зустріч людей, а це близько 500 осіб, щодо цієї колонади, яку власник засклив. «Ми прийняли рішення подавати позовну заяву на державні органи, тому що саме вони давали дозвіл. Йдеться про Держбудконтроль Києва і обласну державну адміністрацію. Зараз ми збираємо дані, подали подання у всі ці державні органи, щоб вони надали нам відповідні документи. Ми вважаємо, що там були недотримані певні норми законодавства», - зазначив Марцінків.

Окрім того, міська влада закликала всіх активістів та юристів, які можуть також подати позов, цим самим допомогти, аби згодом не було звинувачень.

«Ми хочемо відстояти інтерес громади, тому що є велика кількість людей, понад 500 підписів, які виступили за те, щоб розісклити колонаду і перевірити дотримання законодавства», - ділиться міський голова.

До слова, своєю чергою представники власника готелю «Дністер» сказали, що не розісклили колонаду, тому що їм завадила війна.

«Це такий аргумент… На мою думку, ці речі не пов’язані.

У таких ситуаціях, мені здається, краще промовчати. Більше того, не треба було два роки тому давати обіцянки про те, що ми не будемо склити і врахували думку громади. Слово треба тримати.

Я не проти готелю, я не проти, щоб була реконструкція, реставрація, але цей процес повинен бути з дотриманням усіх норм.

Я не можу сказати, як відбудеться судове засідання, але ми прийняли для себе таке рішення. Повинна бути аргументація, що ми не видавали цих дозволів, тобто до міста не зверталися.

Більше того, я вважаю, що якщо зараз президент підпише закон 5565, то таких будівель буде в рази більше, бо цей закон забере повністю повноваження місцевих органів влади в питання будівництва.

Відповідно таких дозволів буде не тільки по пам'ятках архітектури, але й по інших будівлях буде в рази більше.

Це може бути проблематично, тому що все одно люди приходять до місцевих органів влади. А я що можу відповісти, якщо я не давав дозволи?», - наголошує Марцінків.


Переглядів: 49 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024