П`ятниця, 26.04.2024, 06:30:36

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Квітень » 13

В підготовці до 350-річчя надання Станиславову Магдебурзького права, в травні 2011 р. на засіданні Кабінету Міністрів України буде розглядатися «План заходів з підготовки та відзначення 350-річчя заснування міста Івано-Франківська». Згідно даного документу, передбачено ряд заходів спрямованих на збереження та популяризацію культурної спадщини обласного центру. Ці заходи є різноплановими, але кожен з них дасть змогу побачити оновлені пам’ятки культури міста по-новому.

Зокрема, передбачається проведення капітального ремонту з влаштуванням пішохідної зони на вул. Вірменській від пл. Ринок до вул. Шпитальної; проведення капітального ремонту куполі ... Читати далі »

Переглядів: 666 | Долучив: Dnister | Дата: 13.04.2011

13 квітня 2011 р. в Івано-Франківському обласному музеї визвольної боротьби імені С.Бандери відбулося відкриття виставки присвяченої пам'яті поетеси, багаторічного політв'язня, Героя України Ірини Сеник. Науковий колектив музею запрошує ознайомитися всіх зацікавлених з долею однією з багатьох тисяч борців за державну незалежність.

А 15 квітня всі бажаючі можуть відвідати музей і побувати на презентації книги «Українська Автокефальна Православна Церква за часів другої світової війни: Митрополит Феофіл Булдовський». Автором дослідження є науковець з Харкова Ольга Різниченко. Початок презентації о 12.00 год.

А.Чемеринський

Переглядів: 586 | Долучив: Dnister | Дата: 13.04.2011

Депутатський корпус селища Солотвино звернувся до Івано-Франківської обласної ради та дирекції Івано-Франківського краєзнавчого музею щодо музею ім. О.Феданка, який знаходиться в даному населеному пункті.

Громада селища, розуміючи що є ряд недоліків в роботі музейного закладу – неналежного графіка роботи, незадовільного зберігання експонатів, неналежного утримання споруди, - все ж зацікавлена у відновленні його роботи. На даний час частина приміщення музею знаходиться у оренді.

Громада селища просить посприяти у відновленні роботи музею, оскільки він знаходиться поруч туристичного маршруту Івано-Франківськ – Манява і є велика перспектива його розвитку. Громада селища не буде запе ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Долучив: Dnister | Дата: 13.04.2011

14 квітня 2011 року відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Романа Іваницького з керівником Австрійської громадської організації «Чорний Хрест» Отто Яусом, полковником Ервіном Фітцем та помічником почесного консула Австрії в Західній Україні Галиною Велідовою за участі фахівців облдержадміністрації, науковців. Зазначалося, що вони прибули на Івано-Франківщину після Закарпаття, Буковини та Волині. 
Учасники обговорили питання щодо сприяння австрійській стороні в питаннях утримання в належному стані місць поховань австрійських вояків часів Першої світової війни на території області.Зокрема, гості висловили задоволення відношенням до утримання і збереження в належному технічному та естетичному стані пам’ятного знаку ... Читати далі »
Переглядів: 650 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024