Субота, 27.04.2024, 15:02:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Січень » 19
Найгучнішою подією світу 100 років тому, в 1912 році, стала катастрофа британського корабля «Титанік» в північній Атлантиці, у якій загинуло півтори тисячі осіб. Наш Станиславів подіями такого масштабу не «прославився», але теж мав чимало новин, що заслуговують на увагу.

Ювілеї та високі гості
Батьки міста пам’ятали, що наближається важливий рубіж – 250-річчя надання йому магдебурзького права, що вважається і датою заснування. Питання про можливість відзначення такої дати розглядалося 2 травня на засіданні міської ради, яку очолював тоді бургомістр А. Німгін. Ініціатором з відповідним обґрунтуванням виступив радний Ф. Срочинський. У міській касі було не густо, тому панове радні вдалися до Соломонового рішення: трьохсота річниця ... Читати далі »
Переглядів: 661 | Долучив: Dnister | Дата: 19.01.2012

18 січня в читальній залі держархіву області відкрили тематичну виставку «День Соборності: відродження нації», присвячену Дню Соборності та Свободи України. 
В експозиції представлені унікальні видання з фондів науково-довідкової бібліотеки архіву: "Збірник законів, розпорядків та обіжників, проголошених державним Секретарятом Зах. Укр. Нар. Републики” (1918), який включає "Тимчасовий основний закон про державну самостійність українських земель бувшої австро-угорської монархії” від 13.10.1918 р.; "Вісник державних законів і розпорядків Західної Области Української Народної Республики” (1919), в якому опублікована "Ухвала Української Національної Ради з дня 3 січня 1919 р. про злуку Західно-Української Народної Републики з Українською Народною Республікою”; збірник "Західно-Українська Народна Республіка. 1918–1923. Документи і матеріали”, співупоря ... Читати далі »
Переглядів: 557 | Долучив: Dnister | Дата: 19.01.2012

Депутати надали статус заповідний об'єкт та внесли до складу природно-заповідного фонду області ботанічну пам'ятку природи місцевого значення - "Дуб Симона Петлюри".
5 січня 2012 року під час сесії Івано-Франківської обласної ради депутати ухвалили рішення про надання "Дубу Симона Петлюри" статусу заповідного об’єкта та ввели його до складу природно-заповідного фонду області.
"Дуб Симона Петлюри" - дерево дуба звичайного віком 600 років, яке являє собою історичну та культурну цінність. За легендою, під ним в 1920 р. відпочивав Симон Петлюра.
Дуб знаходиться в селі Маріямпіль Галицького району, біля Маріямпільської дільничної лікарні.
Переглядів: 588 | Долучив: Dnister | Дата: 19.01.2012

17 січня під головуванням заступника начальника управління культури облдержадміністрації В. Тимківа проведено нараду музейників області. Порядок денний передбачав розгляд та аналіз інформації щодо проблемних питань у діяльності музеїв та підсумки роботи музеїв області за 2011 р.
На нараді були присутні начальник відділу охорони культурної спадщини та музейної роботи управління культури А.Давидюк, головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини та музейної роботи управління культури Г.Брицька, начальник відділу економіки, обліку та кадрової роботи управління культури Н.Левкович, директор Івано-Франківського краєзнавчого музею Я.Штиркало, директор Івано-Франківського обласного художнього музею М.Дейнега, директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Я.Коретчук, ... Читати далі »
Переглядів: 620 | Долучив: Dnister | Дата: 19.01.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024