Четвер, 18.04.2024, 16:06:55

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
 
Архів новин
Головна » 2015 » Лютий » 26

Найбільші рукотворні гіганти Івано-Франківщини постали в період масштабної індустріалізації краю, що розпочалася в середині 1960-х. Першість серед них ось уже півстоліття утримують 250-метрові витяжні труби Бурштинської ТЕС. На момент введення в експлуатацію вони були найвищими не тільки в Україні, але, не виключено, вели перед у цілому світі!
Бурштинський енерговелетень «ожив» в квітні 1965-го, коли запустили перший з 12-ти його енергоблоків. А дещо раніше, в лютому, завершився монтаж 180-метрової витяжної труби. Її зводила бригада висотників московського управління «Спецзалізобетонбуд». Робота була дуже ризикованою: на гору добиралися по риштуваннях, працювали ні за що не тримаючись… Попри все, здали трубу на чотири місяці раніше плану. В її «тіло» вклали 2 600 куб. м бетону, 250 тонн арматури та 400 тисяч цеглин!
Одразу по тому ... Читати далі »

Переглядів: 679 | Долучив: Dnister | Дата: 26.02.2015

«Туристичний продукт – туроператор – турист» - під такою назвою в Галичі з ініціативи генеральної дирекції Національноого заповідника «Давній Галич» відбувся семінар-діалог з основних напрямків розвитку туризму та туристичної інфраструктури, створення ефективної системи туристичної діяльності для забезпечення потреб внутрішнього туризму. До участі в семінарі були запрошені провідні туристичні фірми та агенції області, представники департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури обласної державної адміністрації, управління економіки та відділу туризму Івано-Франківської міської ради, відділу культури і туризму та відділу економічного розвитку і торгівлі Галицької районної державної адміністрації, Галицького національного природного парку, керівники підрозділів Національного заповідника «Давній Га ... Читати далі »

Переглядів: 467 | Долучив: Dnister | Дата: 26.02.2015










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024