Четвер, 25.04.2024, 15:51:55

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2018 » Вересень » 07

Нашарування епох з історії нашого міста можна чітко простежити і в наші дні. Чимало туристів, котрі навідуються в Івано-Франківськ, пізнають його минувшину, споглядаючи найперше на архітектурні надбання. Історичні споруди зберегли свою автентику і дух минулих століть.

Що ж найбільше приваблює іноземців у давньому Станиславові? Кожен гід, котрий працює в місті, охоче поведе вас лабіринтами історії. І в кожного є своя особлива тематика екскурсії. Проте чи не найбільшою популярністю користуються туристичні об’єкти міста. Ми спробували виокремити п’ятірку облюбованих при ... Читати далі »

Переглядів: 294 | Долучив: Dnister | Дата: 07.09.2018

Не всі адвокати, що діяли в Станиславові на зламі ХІХ і ХХ ст., стояли на сторожі права і справедливості. Деякі з них самі ставали порушниками, вчиняли різноманітні зловживання, що приводило їх на лаву підсудних. Однак були серед місцевих правників і звичайні жертви обставин.

Серед таких історій своєю кумедністю вирізняється випадок, який стався зі станиславівським правником Зиґмунтом Цінсом у липні 1900 р. Він тимчасово перебував у Відні й вирушив на місцевий вокзал, щоб зустріти сестру, яка мала приїхати до столиці на лікування. Однак пан Цінс випадково сів не на той трамвай. ... Читати далі »

Переглядів: 336 | Долучив: Dnister | Дата: 07.09.2018

2018 рік насичений пам’ятними історичними датами до 100-річчя Української революції. Одна з них – віковий ювілей української поштової марки. Згідно з Указом Президента України Петра Порошенка «Про відзначення 100-річчя випуску перших поштових марок України» і з метою відзначення цієї знаменної дати в залі абонементу Долинського району організовано тематичну викладку літератури «100 років української марки».

В Україні національні поштові марки з’явилися у 1918 році. Творцями сюжетів поштових мініатюр були видатні графіки Георгій Нарбут і ... Читати далі »

Переглядів: 340 | Долучив: Dnister | Дата: 07.09.2018

Кімнату-музей американської співачки українського походження Квітки Цісик відкриють у суботу, 8 вересня, в селі Ліски Коломийського району Івано-Франківщини, повідомляє Укрінформ.

“Цього року на фестивалі Квітки Цісик ми відкриємо кімнату-музей Квітки у сільській хаті, де свого часу вчителював її дідусь. Серед експонатів музею будуть особисті речі співачки, які передала її родина, та світлини”, – розповіла начальник управління культури Коломийської РДА Людмила Федор.

... Читати далі »

Переглядів: 273 | Долучив: Dnister | Дата: 07.09.2018

До річниці відкриття «Криївки Черемоша» в лісовому масиві Підгірки, де загинули підпільники ОУН-УПА, презентовано світлини з фондів музею-оселі родини Івана Франка в Підгірках на яких — Іван Магас ("Черемош") з дружиною Марією Магас.

Марія Магас, яку в селі кликали Мінька, дочка Анастасії Магас-Франко, онучка Онуфрія - брата Івана Яковича Франка, розповідає науковий співробітник музею-оселі родини Івана Франка в Підгірках Наталія Мельник. інформують"Вікна".

... Читати далі »

Переглядів: 300 | Долучив: Dnister | Дата: 07.09.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024