Четвер, 25.04.2024, 06:05:59

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Архів новин
Головна » 2019 » Лютий » 27

Працівники КП "Пам'ять" передали музею визвольної боротьби Прикарпатського краю великий фотоархів – сотні світлин 1930-1950-х років.

Про це повідомив у мережі директор КП "Пам'ять" Василь Тимків.

"Наша організація часто поповнює музейні колекції предметами, знайденими під час розкопок. Але інколи може порадувати музейників не тільки предметами, що пролежали під землею", – зазначив він.

... Читати далі »

Переглядів: 378 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2019

У реставраційному відділі Івано-Франківського обласного краєзнавчого музею перебуває на реставрації чудотворна ікона Матері Божої Поморянської – унікальна пам’ятка XVII-XVIII століть.

Її протягом одного дня – в четвер 28 лютого з 15.00, можна буде побачити у залі сакрального мистецтва музею, повідомляють у Релігійно-інформаційній службі України.

Працює з іконою відомий прикарпатський реставратор Валерій Твердохліб:

... Читати далі »

Переглядів: 319 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2019

Постійна комісія Калуської міської ради з гуманітарних питань розглянула і підтримала проект рішення Калуської міської ради «Про проведення відкритого архітектурного конкурсу на кращий проект пам’ятника «Дзвонарство Калущини» та прилеглої до нього території».

Як пояснив головний архітектор міста Роман Кузик, оргкомітет зі спорудження пам’ятника визначився з місцем його розрощування – перед центральним входом в філію дитячої поліклініки на вул. Дзвонарська, 5. Відтак міська рада може запускати конкурс на кращий проект самого пам’ятника, інформують "Вікна".

... Читати далі »

Переглядів: 282 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2019

Мабуть, багато хто вже звик, що у Франківську реставрують двері.

Про ініціативу чули вже й в інших містах України, з нас беруть приклад і приїжджають переймати досвід, це приємно. Двері стали новим віднайденим символом міста. Про це пише громадська діячка Марія Козакевич, інформує Фіртка.

Часом може здатись, що це дуже просто і легко організовувати всі роботи, спілкуватись з мешканцями, владою, підприємцями, шукати фінансування. Бо ж відреставровані двері, ніби в казці, ... Читати далі »

Переглядів: 282 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2019

У четвер, 28 лютого, о 15.00 год в Івано-Франківському краєзнавчому музеї (вул. Галицька, 4а) відбудеться презентація альбому «Врятуймо скарби разом!».

Альбом ілюструє, багаторічну працю над проектом «Врятуймо скарби разом!», системний процес рятування творів давнього мистецтва силами місцевої громади.

Цей альбом – також поетапний звіт професійних реставраторів та науковців Івано-Франківського краєзнавчого музею за неповних 10 років діяльно ... Читати далі »

Переглядів: 292 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2019

На Прикарпатті у місті Коломия відкриють виставку “Одяг, люди і мистецтво”, на якій представлять давнє вбрання з чотирьох сіл Гуцульщини.

Про це повідомляє Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття в Facebook.

“Виставка “Одяг, люди і мистецтво” представить народний стрій косівського передмістя як цікаве та самобутнє явище в історії української моди. Експозиція присвячена традиції народного вбрання чотирьох сіл східного пе ... Читати далі »

Переглядів: 275 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2019

Цей епізод проекту відтворення давньої кінохроніки міста "Оцифрований Франківськ" стосується "білої плями" – історії німецької громади у Станиславові у 1920-30-х роках минулого століття.

До чергового випуску програми "Оцифрований Франківськ" увійшов епізод про німецьку громаду Станиславова.

Кінохроніка претендує на сенсаційну. Відео демонструє місто міжвоєнного періоду, тобто 1920-30 років минулого століття, коли Галичина була під вла ... Читати далі »

Переглядів: 299 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2019










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024