Четвер, 28.03.2024, 21:01:55

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2022 » Квітень » 12

Брусиловсько-Керенський наступ влітку 1917 року "звільнив" міста Галичини, такі як Галич, Калуш та інші.

Про погроми, влаштовані царською армією у "звільнених" прикарпатських містах Калуші та Станиславові,  ... Читати далі »

Переглядів: 151 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2022

Щовихідних франківка Марія Козакевич, засновниця ініціативи Франківськ, який треба берегти, проводить для всіх охочих екскурсії містом та відреставрованими дверима. А їх у місті вже 40. Тож і екскурсійних маршрутів – кілька. Є куди гуляти й про що послухати. двері

Марія Козакевич не лише розкаже цікаві факти про місто, його історію та двері, а й покаже принади під’їздів франківських кам’яниць. Початок о 12:00 біля громадського ресторану Urban Space 100. Наприкінці кожен сам визначає вартість екскурсії, а всі гроші підуть на підтримку українських військових на передовій. Цієї неділі з групою погуляв і Репорте ... Читати далі »

Переглядів: 166 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2022

В Івано-Франківську започаткували курси з історії національно-визвольної боротьби для вимушених переселенців та місцевих жителів. Їх проводять безкоштовно двічі на тиждень працівники обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери.

Про те, які сторінки історії України вже висвітлюють працівники музею для відвідувачів та коли й куди можна прийти на заняття — читайте у репортажі Суспільного.

Яна Дорошенко, яка переїхала із Донеччини чотири роки тому, розповідає, що її дідусь — з Івано-Франківщини. Підлітком він допомагав воїнам УПА, тож на заняття з історії національно-визвол ... Читати далі »

Переглядів: 125 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2022

Звірства російських окупантів, яких зазнала Україна шокували увесь світ. Ми ж давно знали, на що вони здатні. Зараз інтернетом шириться багато порівнянь подій сорокових років минулого століття і сьогодення. А в Івано-Франківську для приїжджих з інших областей навіть організували курси, де розповідають про українських повстанців.

Про все це Репортер поговорив з директором Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярославом Коретчуком.

– Пане Ярославе, весь світ шокований від терору, який окупанти сіють на території Укр ... Читати далі »

Переглядів: 192 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2022

У судових інстанціях міжвоєнного Станиславова час від часу розглядалися справи, пов’язані з інтимною стороною людського життя – сексуальними чи любовними стосунками. Як правило такі процеси викликали підвищене зацікавлення публіки і породжували масу пліток, незважаючи на те, що преса намагалася висвітлювати їх якомога тактовніше.

Так, у 1932 році в Станиславові затримали і взяли під варту таку собі Матильду Кобилянську. Жінку звинувачували в тому, що вона змушувала до заняття проституцією свою неповнолітню доньку Еву, якій заледве виповнилося 16 років.

Злочинна мати мандр ... Читати далі »

Переглядів: 161 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2022










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024