Четвер, 02.05.2024, 00:42:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2023 » Грудень » 05

Розпочалася конференція в Публічній бібліотеці імені Володимира Грабовецького. З вступним словом виступили доктор політичних наук, професор, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, голова Коломийської районної державної адміністрації Любомир Глушков, голова Коломийської районної ради Іван Угрин, селищний голова Ігор Довірак.

Присутні говорили про Володимира Грабовецького як науковця, викладача, громадського діяча. Згадували і про Олексу Довбуша та Коломийщину в світлі досліджень академіком Грабовецьким історії опришківського руху.

Пізніше в Історико-краєзнавчом ... Читати далі »

Переглядів: 43 | Долучив: Dnister | Дата: 05.12.2023

Варене яйце на свято Миколая — такий подарунок у своєму дитинстві отримала 83-річна прикарпатка Марія Турчин. ЇЇ батько був бійцем УПА, загинув у 1948, а матір депортували у Караганду, коли Марії було сім років.

Про те, як за радянської окупації дітям забороняли відзначати свято Миколая та які подарунки Марія Турчин готує українським військовослужбовцям, читайте у матеріалі Суспільного.

Марія Турчин народилася у 1940 році в селі Олеша на Івано-Франківщині. Після депортації матері дівчинку від енкаведистів переховували чужі люди.

... Читати далі »

Переглядів: 54 | Долучив: Dnister | Дата: 05.12.2023

У франківському видавництві Discursus-Брустури виходить повне зібрання творів українського класика Марка Черемшини. На видання оголосили передзамовлення.

“Здійснюється ще один давній задум — видання повного зібрання творів Марка Черемшини «Райска птиця». Передзамовлення на сайті видавництва”, – зазначили на сторінці вид ... Читати далі »

Переглядів: 39 | Долучив: Dnister | Дата: 05.12.2023

Кузьма ХОБЗЕЙ – багатолітній політв’язень радянського режиму, громадський діяч, автор книги «Тернистими шляхами», Почесний громадянин міста Калуша, депутат Калуської міськради першого демократичного скликання.

Присутні на церемонії відкриття меморіальної дошки йому, яку розмістили на початку вулиці, що їй раніше міськрада дала ім’я Кузьми Хобзея, згадували про життя української громади в Приполяр’ї – в місті Інта (Комі АРСР), куди 18-річного Кузьму, студента другого курсу Чернівецького університету, було заслано радянським режимом на 25 років концтаборів суворого режиму.

... Читати далі »

Переглядів: 54 | Долучив: Dnister | Дата: 05.12.2023

На базарі в будь-якому містечку Гуцульщини ви точно бачили домоткані килими, косівську кераміку, вишиті сорочки та пробували сирних коників. Тепер зразки гуцульської культури зібрано в одному просторі і ви самі можете долучитися до гуцульських традицій.

 

2023 року працівники національного природного парку «Гуцульщина» створили сучасний музейно-креативний простір «Гуцульська світлиця», інформує wo ... Читати далі »

Переглядів: 31 | Долучив: Dnister | Дата: 05.12.2023

Івано-Франківський окружний адміністративний суд залишив без розгляду позовну заяву підприємиці Світлани Бородайко до Івано-Франківської обласної військової адміністрації щодо виключення будівлі колишнього літнього кінотеатру "Трембіта" з переліку пам'яток архітектури місцевого значення.

Цю інформацію Суспільному підтвердив чоловік Світлани Костянтин Бородайко.

За його словами, клопотання щодо  ... Читати далі »

Переглядів: 40 | Долучив: Dnister | Дата: 05.12.2023










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024