П`ятниця, 26.04.2024, 00:25:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2019 » Квітень » 20 » Брошнів-Осадська ОТГ спільно із науковцями виграла престижний европейський грант на відновлення культурної спадщини
18:54:16
Брошнів-Осадська ОТГ спільно із науковцями виграла престижний европейський грант на відновлення культурної спадщини

Брошнів-Осадська ОТГ спільно з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Вищою державною професійною школою у Прольщі стала переможцем другого конкурсу проектів в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 за тематичною ціллю «Спадщина».

Проект «Ворота в Центральні Горгани": міжкультурний діалог на польсько-українському Прикордонні» увійшов до першої двадцятки переможців Програми із 74 відібраних проектів конкурсного відбору, та є одним з 4 проектів, що за підсумками цього конкурсу впроваджуватиметься на території Івано-Франківської області.

Автор проекту, директор Навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, докторант кафедри соціології Ольга Максимович спільно з представниками громади та науковцями університетів України та Польщі підготували справді цікаву роботу, яку відповідно і високо оцінили на міжнародному рівні.

"Основною метою проекту є популяризація історико-культурної спадщини бойківського регіону польсько-українського прикордоння шляхом посилення міжкультурних зв'язків, реалізації спільних планів збереження та підвищення туристичної привабливості регіону", - пояснюють в ОТГ.

Як зазначила Ольга Максимович, у рамках проекту будуть зареєстровані об’єкти історико-культурної спадщини на території громади, зокрема, унікальна пам’ятка дерев’яної архітектури сакрального призначення - філіальний костел Св. Сесілія (1738 – 1937) на території с. Креховичі.

До слова автор проекту родом із цього мальовничого села.

"Також передбачено транскордонні заходи за участю науковців, представників влади, стейкхолдерів туристичної індустрії та міжнародних експертів, промоцію історико-культурної спадщини громади, соціологічні та етнографічні дослідження, біографічні інтерв’ю, тренінги, розробку маркетингових інструментів просування туристичних пропозицій громади на ринку туристичних послуг в Україні та за її межами", - розповіла Ольга Максимович.

На базі Креховицької гімназії Брошнів-Осадської ОТГ передбачається створення осередку з вивчення історії краю.

За результатами проекту буде розроблено туристичний продукт, який передбачено включити в туристичні маршрути Прикарпаття.

Загальний бюджет проекту складає 55 688 євро, термін реалізації – впродовж 12 місяців з моменту укладання грантової угоди.


Переглядів: 317 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024