Субота, 27.04.2024, 21:58:51

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2019 » Квітень » 16

До Калуша завітала Асоціація єврейських організацій та общин (Ваад) України разом із Українською асоціацією юдаїки і магістерською програмою з юдаїки в Києво-Могилянській академії.

Члени організації зустрілися із міським головою Ігорем Матвійчуком, представниками місцевої влади, єврейської громади та мешканцями міста. Мета їхнього візиту — організація епіграфічної експедиції на єврейському цвинтарі Калуша, інформують "Вікна".

За словами президента Україн ... Читати далі »

Переглядів: 278 | Долучив: Dnister | Дата: 16.04.2019

У відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто ілюстровану книжкову виставку «Архітектурна рапсодія Прикарпаття», присвячену відзначенню Міжнародного дня пам'ятників та історичних місць.
Цей день було встановлено Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць, створеної при ЮНЕСКО. В Україні цей день називається «День пам'яток історії та культури». Завдання цього свята – ще раз нагадати про історичне різноманіття культурної спадщини та необхідність її збереження для майбутніх поколінь.
Переглядів: 325 | Долучив: Dnister | Дата: 16.04.2019

Авторське прочитання історії міста. В Івано-Франківську анонсували початок 8-го сезону щонедільних безкоштовних екскурсій.
Акредитовані екскурсоводи області проводитимуть безкоштовні екскурсії містом щонеділі впродовж травня-серпня поточного року, пише Фіртка.
"Початок у травні. Готуємо багато сюрпризів", - анонсував начальник відділу туризму та міжнародної технічної допомоги Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму й інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко.
Переглядів: 281 | Долучив: Dnister | Дата: 16.04.2019

У час Великого посту в Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відкрилася виставка давніх галицьких хрестів ХVІІ–ХХ ст. з експозицій Музею історії Галича та Музею етнографії, а також із фондів заповідника. Завідувач науково-освітнього відділу, кандидат історичних наук Андрій Стасюк запросив поблагословити захід пароха церкви Різдва Христового в Галичі о. Володимира Кузюка. Священик розповів про значення хреста для християн, його символіку.
–В час розп'яття хрест був символом приниження, символом ганьби, але після Христового Воскресіння він став символом віри, – наголосив о. Володимир. – Віруючі люди, незалежно, до якої конфесії належать, з пошаною ставляться до хреста, бо в ... Читати далі »
Переглядів: 309 | Долучив: Dnister | Дата: 16.04.2019










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024