Четвер, 25.04.2024, 02:07:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2019 » Квітень » 16 » Історія, що в камені застигла
15:22:06
Історія, що в камені застигла
У відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто ілюстровану книжкову виставку «Архітектурна рапсодія Прикарпаття», присвячену відзначенню Міжнародного дня пам'ятників та історичних місць.
Цей день було встановлено Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць, створеної при ЮНЕСКО. В Україні цей день називається «День пам'яток історії та культури». Завдання цього свята – ще раз нагадати про історичне різноманіття культурної спадщини та необхідність її збереження для майбутніх поколінь.
Старовинні замки, величні собори і сільські церкви, громадські будівлі, пам’ятники і меморіальні дошки видатним особистостям, – це ті пам’ятки, які дають уявлення про історичну минувшину кожної нації.
З нагоди свята у відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Архітектурна рапсодія Прикарпаття», яка містить документальні джерела, книги, альбоми, присвячені дослідженню визначних пам’яток Івано-Франківщини. Це видання Володимира Грабовецького, Володимира Полєка, Михайла Паньківа, Богдана Гавриліва, Мирона Мицана, Івана Бондарева та інших науковців.
Про пам’яткоохоронну діяльність Івано-Франківської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури розповідає книга „На сторожі культурної спадщини Прикарпаття”. Особливу увагу привертає ілюстрована монографія „Сто втрачених дерев’яних церков Західної України”, яка є відтворенням у малюнках-реконструкціях найхарактерніших екстер’єрів втрачених храмів. Окреме місце на виставці займають книги серії «Моє місто», в яких є відомості про давні пам’ятки і будівлі нашого міста, їх спорудження, руйнування та відновлення. Всі описи підкріплено багатьма давніми і сучасними світлинами. Також на виставці є книга З. Соколовського про відомих архітекторів радянського Івано-Франківська.
Тож запрошуємо всіх зацікавлених доторкнутись до минувшини, ознайомившись з цікавою літературою, пов’язаною з визначними пам’ятками історії та культури нашої області. Чекаємо на Вас.

Переглядів: 325 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024