Четвер, 09.05.2024, 19:30:31

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2023 » Вересень » 1 » "Черговий футбол від Мінкульту". Марцінків прокоментував відповідь міністерства щодо готелю "Дністер"
12:37:47
"Черговий футбол від Мінкульту". Марцінків прокоментував відповідь міністерства щодо готелю "Дністер"

"Черговим футболом від Мінкульту" називає міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків відповідь Міністерства культури та інформаційної політики України щодо реставрації готелю "Дністер" у коментарі Суспільному.

Очільник громади каже, що Мінкульт міг би скасувати всі дозволи, а також перевірити виконані роботи у готелі. Ситуацію з пам'яткою архітектури могли б "вирішити за один день", додає Марцінків.

"Мені здається, що це — черговий футбол з боку Міністерства культури та ДАБІ у Києві, яка видавала всі дозвільні документи. Мінкульт міг би скасувати свої дозволи й перевірити всю реконструкцію і надбудову поверху, а також погодження цієї реконструкції. Якби Мінкульт і Архбудконтроль Києва хотів скасувати, це робиться за один день", — каже Руслан Марцінків.

З його слів, департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міськради подав до суду позов щодо розіскління колонади готелю "Дністер". Наразі триває судовий процес.

"Письмових дозволів не було, але був дозвіл на реконструкцію. Ми вже давно припис видали. І сьогодні — у судових спорах з готелем Дністер щодо розіскління колонад. Спочатку подав департамент архітектури, а ми пізніше подали припис. До речі, громадські активісти так і не надали пропозиції щодо позовної заяви", — говорить Марцінків.

Що відомо про готель "Дністер"

Будинок готелю "Дністер" в Івано-Франківську — пам’ятка архітектури та історії місцевого значення. У його приміщенні підписали Акт злуки між УНР та ЗУНР у 1019 році. В готелі жили президент ЗУНР Євген Петрушевич, Михайло Грушевський, Симон Петлюра, Володимир Винниченко.

Що відомо про реконструкцію готелю "Дністер"

Проєкт реставрації готелю "Дністер", що розташований в центральній частині Івано-Франківська, розробили у 2016 році. Через відхилення від проєкту влітку 2017 Держархбудінспекція скасувала дозвіл на проведення робіт. Попри заборону власники продовжили реконструкцію. Власників готелю покарали за будівельні роботи без відповідних документів. На них наклали штраф.

19 грудня 2018 року на даху готелю "Дністер" відкрили відбудовану вежу-бельведер з трьома годинниками. Власник об'єкта надбудував два поверхи в історичній будівлі, змінив конфігурацію даху й вежі.

У 2020 році іванофранківці створили громадську організацію "Кам’яниця Австрія", щоб відстояти збереження автентичного вигляду готелю. Вони організовували акції протесту та писали звернення до міської влади.

У березні 2021 року іванофранківець Ростислав Шпук звернувся до міського голови Руслана Марцінківа з проханням відреагувати на порушення, які, за його словами, допустили при ремонті готелю "Дністер".

7 квітня 2021 року керівники готелю "Дністер" організували тур будівлею для представників масмедіа, проте журналістам Суспільного в доступі до приміщення відмовили.

У квітні 2021 року власниця готелю, співзасновниця фірми "Надія" Надія Лєвшакова в офіційній заяві повідомила, що скло з колонади "Дністра" заберуть. Суспільне намагалося дізнатися у неї, чому попри обіцянку досі не розісклили колонаду.

Комісія від Івано-Франківської міської ради, яку створили, аби дослідити реставрацію готелю "Дністер", встановила низку порушень.

Аби привернути увагу до колонади, у липні 2021 року у Франківську влаштували прибирання біля готелю.

У департаменті містобудування та архітектури Івано-Франківська повідомили, що проєкт реставрації колонади "Дністра" розроблять за гроші з міського бюджету.

Попри обіцянки власники готелю "Дністер" не розісклили колонаду. Риштування з боку вулиці Шевченка забрали 29 травня 2023.


Переглядів: 50 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024