П`ятниця, 19.04.2024, 23:17:31

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2022 » Вересень » 19 » Делятинський краєзнавчий музей відзначив своє перше 10 річчя
16:03:39
Делятинський краєзнавчий музей відзначив своє перше 10 річчя

Делятинський краєзнавчий музей відзначив свою 10 річницю з дня заснування…

Ідейником створення музею став місцевий мешканець Андрій Мисюк, який протягом багатьох років займався дослідженнями та вивченнями історії Делятинщини, збором експонатів та виношував ідею заснування музею, повідомляє сторінка Делятинської територіальної громади.

“На святкуванні були присутні голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, голова Делятинської селищної ради Богдан Клим’юк, професор  та почесний доктор Ужгородського національного університету, член Національної спілки журналістів України Микола Зимомря, голова Делятинської селищної ради VI скликання Михайло Косило, керівник парафії УГКЦ Делятина, член виконкому отець Богдан Іванюк, представники різних сфер культури та мистецтва громади, а також багато з тих, завдяки старанням яких,  відбулося відкриття цього закладу”, йдеться у дописі.

Традиційно дійство розпочали із заупокійної панахиди за полеглими Героями України, які поклали своє життя за волю, свободу та незалежність України у війні з московитськими окупантами…

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич в особі засновника привітав музей, вручивши подяку та медаль за збереження унікальних експонатів, популяризацію музейної справи та з нагоди 10 річниці з дня заснування, а також запрезентував комп’ютер для роботи в музеї.

«Наша ідентичність – це наша бронь через яку московський танк не пройде! Наша перемога настане не тоді коли ми вийдемо на кордони, а тоді, коли ми станемо самі собою….. Музеї де зберігається культура та збережена наша історія роблять “вар’яти”,  а таким “вар’ятом” є Андрій…»  – пряма мова із вітального виступу Олександра Сича.

Голова Делятинської громади Богдан Клим’юк привітав з першим ювілеєм та вручив подарунковий сертифікат на встановлення системи відеоспостереження та системи охорони музею.

В цей день лунало безліч привітань і багато спогадів: як зародилася ідея створення, момент відкриття та як проходив процес пошуку експонатів –  від написання проєкту і до першого ювілею, хто долучився до його наповнення та як текло життя музею за ці роки.

Під час проведення заходу Олександр Сич урочисто погасив поштовим штемпелем конверт із зображенням музею.

“Андрій Мисюк  завідувач, науковий співробітник та фундатор краєзнавчого музею подякував всім і кожному, хто долучився до відкриття та підтримує життєдіяльність  музею, хто сприяє та рекламує, докладається до пошуків експонатів та надає підтримку і тісну співпрацю, кому болить доля цього унікального закладу, а особливу вдячність висловив своїм наставникам – ветерану освіти Данилу Гребеняку та професору, літературознавцю, критику і журналісту Миколі Зимомрі”, йдеться у дописі.

Здається, перший ювілей маленький, проте, він є дуже вагомим, бо саме протягом цього першого десятиріччя вже визначилися пріоритетні напрямки роботи закладу, сформувалася унікальна скарбниця безцінних надбань, зав’язалися нові мистецькі знайомства та започаткувалися шляхи співпраці, сформовано міцний фундамент для збереження прадавньої спадщини предків…

“Висловлюємо щиру вдячність всім причетним до цієї знакової події, всім, хто сприяв, допомагав, рекламував, всім, кому небайдужа наша автентичність, унікальність, самобутність, наша історія… Хай Господь допомагає вам у добрих справах і благословить на нові творчі злети, мистецькі феєрії, дарує невичерпну енергію та вміння зберегти і передати історію квітучого карпатського краю для прийдешніх поколінь!”, зазначають у Делятинській міськраді.


Переглядів: 103 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024