П`ятниця, 19.04.2024, 09:05:36

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2022 » Вересень » 11

Минають роки, забувається у людській пам’яті спогади про події і людей. котрі проживали та працювали у місті. У міжвоєнний період Калуш перебував у польській військовій окупації. Проте місто жило своїм життям, діяли спортивні, культурні та просвітницькій товариства, а мешканці міста чинили спротив полонізації та пацифікації.

Місто Калуш на поч. ХХ століття обрав для своєї правничої діяльності Степан Гладишовський — видатний суддя Калуського повітового суду та поручник-суддя Української Галицької Армії, інформують "Вікна" з посиланням на Калуський міськрайонний суд.

... Читати далі »

Переглядів: 141 | Долучив: Dnister | Дата: 11.09.2022

Видавництво Старого Лева повідомило про вихід нової книжки. Її авторкою є франківська письменниця та журналістка Любов Загоровська.

Книжка “Моя УПА” – історичний літопис. В ній зібрано 39 розповідей про людей, які або воювали в УПА, або допомагали українській армії боротися за незалежність України.

“Книга про людей, які зазнали переслідувань, арештів, репресій і які залишилися незламними й нескореними у своїй боротьбі. Книга-сповідь, яку варто прочитати, аби осмислити велику сторінку історії України через призму людської долі”, – зазначають видавці.

... Читати далі »
Переглядів: 138 | Долучив: Dnister | Дата: 11.09.2022

Пам'ятник ЗСУ з’явився у селі Копанки на Прикарпатті і селянам коштував копійки, бо зробили його, відреставрувавши монумент радянському солдату, який давно вже муляв їм очі.

Селяни на Прикарпатті провели декомунізацію свого радянського пам’ятника, і шану українським військовим віддали, йдеться у сюжеті ТСН.

Український воїн присів біля стели, пофарбованої в кольори державного прапора. Селяни прискіпливо оглядають пам’ятник, який прикрашає центр їхніх Копанок. Дошка шани поруч зрадницьки видає, що ще кілька тижнів тому це був меморіал радянським солдатам, а саме жителя ... Читати далі »

Переглядів: 150 | Долучив: Dnister | Дата: 11.09.2022










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024