Субота, 20.04.2024, 07:09:15

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2015 » Липень » 27 » Фестиваль «Сальви лицарській звитязі». 23 серпня у Галичі на Замковій горі відбудеться Фестиваль гармат
11:36:41
Фестиваль «Сальви лицарській звитязі». 23 серпня у Галичі на Замковій горі відбудеться Фестиваль гармат

Галицька земля - унікальна для історико-культурної спадщини України, саме тому колектив Національного заповідника «Давній Галич» намагається вирізнити місто над Дністром серед історичних міст України  та привабити гостей до давнього княжого осідку. На рахунку наукової установи чимало конференцій міжнародного ґатунку, виставок, презентацій, масових заходів. Не є винятком і наступний фестиваль, присвячений Дню незалежності України.

– Це вже третій повномасштабний фестиваль, який Національний заповідник «Давній Галич» проводить у цьому році, – розповідає генеральний директор Володимир Костишин, – і звісно, ми знову ставимо собі за мету популяризацію та поширення туристичної інформації про місто Галич, поліпшення туристичної привабливості культурно-історичних місць.

У вас виникне питання, чому саме Фестиваль гармат і чому «Сальви лицарській славі»?  Ми поставили перед собою завдання через масові заходи  і атракцію в експозиціях забезпечити посилення впливу традиційної  народної  культури на формування патріотичного світогляду і духовності молодого покоління та утвердження нескореності українського духу, що сьогодні є досить актуальним. Програма цього фестивалю покликана поєднати вартісну молодіжну концертну програму з патріотичною, просвітньою та туристичною. Саме тому  ми проводимо цей мистецький форум спільно з відділом молоді та спорту Галицької районної державної адміністрації, а наші головні партнери – Галицька райдержадміністрація, Галицька районна та міська  ради, – підкреслив Володимир Іванович.

23 серпня на Замковій горі у Галичі фестиваль розпочнеться ярмарком, виставками та майстер-класами майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Тут організатори хочуть дати можливість гостям побачити, як народжуються витвори справжньої народної творчості, та спробувати власні сили у виготовленні мистецьких диковинок, що сприятиме підвищенню активності відвідувачів, які з пасивних спостерігачів перетворяться на безпосередніх учасників свята. Поряд можна буде скуштувати справжньої медовухи або ж медового квасу, посмакувати стравами народної кухні, зрозуміти  магічне дійство творення козацького кулішу з шкварками та інших страв на відкритому вогні. Діти матимуть змогу розважитись на атракціонах та скуштувати смаколиків.

Звісно ж, святкове дійство продовжить мистецька шоу-програма «Сальви лицарській звитязі», яка включатиме в себе змагання клубів історичної реконструкції зі Львова, Івано-Франківська, Галича в лицарських поєдинках, козацькі розваги і бойовий гопак у виконанні «Школи козацького гарту» з Луцька, козацьких гуртів з Івано-Франківська та Львова. Глядачі матимуть змогу познайомитись з виставкою середньовічних гармат,  взяти участь у  майстер-класах та конкурсах із застосуванням середньовічної зброї, зробити фото на згадку в середньовічних обладунках. Завершиться свято великим гала-концертом в амфітеатрі, сальвами із гармат та фаєр-шоу.

Ці заходи відбуватимуться 23 серпня, а 21 серпня працівники Національного заповідника «Давній Галич» запрошують галичан та гостей міста до Картинної галереї, де відбудеться презентація  старожитностей галицького середньовіччя та творів живопису з фондів Івано-Франківського краєзнавчого музею, а також на відкриття пам’ятного знака на згадку про річкове судноплавство на річці Дністер.  Сподіваємось, що у святкові серпневі дні нудьгувати не доведеться нікому.

Ярослав Поташник


Переглядів: 575 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024