Четвер, 18.04.2024, 05:11:52

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2015 » Липень » 02

Добротні з вигляду будівлі потребують ґрунтовного ремонту
На розі вулиць Шевченка і Гординського тривалий час пусткою стоїть будинок, в якому колись розташовувався художньо-графічний факультет Прикарпатського університету. Він впирається у недіючу будівлю колишньої школи №8, зведену в стилі неоготики, яка, без перебільшення, є однією з окрас не лише вулиці Гординського, але й Івано-Франківська загалом. Злі язики торочать, що ці пам’ятки архітектури місцевого значення, які мають багату і, між іншим, дещо пов’язану історію, буцім-то навмисно доводять до аварійного стану, роками не ремонтують, чекаючи, поки почнуть валитися. Мовляв, з двору їх уже «підпирають» новобудови. Тож «Західний кур’єр» вирішив з’ясувати, невже це дійсно правда?

... Читати далі »

Переглядів: 589 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2015

Час від часу місцева преса розповідає про нашумілі випадки шахрайства: видурювання грошей по телефону чи в інтернеті, фальшивих волонтерів… Любителі легкої наживи постійно вигадують нові методи обману,  але деякі з цих схем добре відомі роками й навіть століттями. Шахраї старого Станиславова ловили на гачок наївних громадян майже так само, як і сучасні «умільці». На жаль, і тепер, і сто років тому легковірних не бракувало.
Універсальний «цілитель»
В липні 1903 р. місцева преса повідомила про «цілителя» Клеменса Зубжицького, що мешкав у Пасічній під Станиславовом (тоді Пасічна ще не була частиною міста). Він пропонував допомогу подружжю, яке погано між собою ладнало, жінкам, які не мали дітей чи прагнули, щоб чоловік перестав пити, лікував дітей і домашню худобу, чаклував, щоб корови давали більше молока, виготовляв обереги ві ... Читати далі »

Переглядів: 660 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2015

2 липня 2015 року відбулось урочисте відкриття анотаційної дошки Володимиру Любінцю – заступнику голови Ради Івано-Франківської організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, член головної ради Товариства.
Встановили дошку в рамках програми «Івано-Франківськ – місто героїв» на фасаді будинку, в якому він працював, на Майдані Шептицького, 3. Це вже 35-а за рахунком анотацій на дошка, встановлена в рамках цієї програми, передає Фіртка.


Довідково: Народився Любінець В.Ф. 15 серпня 1933 р. в с. Чернів Рогатинського району Івано-Франківської області. Володимир Федорович розпочав трудову діяльність у 1953 р. на посаді завідуючого пересувним фондом Букачівської районної бібліотеки, пізніше був бібліотек ... Читати далі »

Переглядів: 510 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2015










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024