Субота, 20.04.2024, 06:41:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2015 » Липень » 23

У департаменті архітектури МВК завтра, 24 липня, вирішуватимуть долю садиби Гриневичів по вулиці Василіянок, 52.
У цьому будинку колись був «Музей родини Гриневичів». Дім побудований ще до «мармулядової пожежі». Частина кам’яниці належала учасниці жіночого руху в Україні в довоєнні роки Катерині Гриневич, яка віддала своє майно організації «Союз українок».
Як відомо, на місці будинку Гриневичів на розі вулиць Василіянок-Богунської планують звести сучасну п’ятиповерхівку з мансардою.
Минулого тижня Громадські організації Івано-Франківська направили звернення до міського голови Віктора Анушкевичуса та до головного архітектора Франківська Володимира Гайдара з проханням зберегти архітектурну пам’ятку. Текст звернення наводимо нижче.

... Читати далі »

Переглядів: 536 | Долучив: Dnister | Дата: 23.07.2015

З давніх-давен мандрівників заворожувала своєю таємничістю скеляста місцевість поблизу села Урича Сканівського району на Львівщині. Але тільки визначному українському архітектору й археологу Михайлові Рожку вдалося розчистити від накипів легендарних бувальщин фрески історичної правди. Наприкінці 70-х років минулого століття він встановив, що в давньоруський період тут була могутня наскельна фортеця Тустань.

пошуку істини молодий львівський учений зібрав довкола себе не просто гурт однодумців, а фанатиків, які виконували на археологічному об’єкті кропітку роботу, що нерідко межувала з небезпекою для життя, адже в процесі дослідження треба було здійснювати й альпіністські підкорення таємниць скарбів історії.
В один із таких археологічних сезонів Михайло Р ... Читати далі »

Переглядів: 619 | Долучив: Dnister | Дата: 23.07.2015

Є кілька версій, чому головна пішохідна артерія міста називається стомет­рівкою. Ось ще одна. Її розповіла відомий у Франківську психолог Наталія Чаплинська, а їй – її батько.
За Польщі найкрутішим рестораном Станиславова був «Уніон», що містився у будинку Хованців (Незалежності, 4). Його власник висував до офіціантів дуже високі вимоги, щоправда, й платив непогано. Час від часу він влаштовував їм оригінальні змагання. Хлопцям давали у руки тацю, на яку ставили наповнений до країв кухоль пива. Із цим «вантажем» вони мали пробігти сто метрів, при чому мало було прийти першим до фінішу, а ще й не розплескати жодної краплі пінного напою.
Бігали офіціанти вулицею Сапіжинською (Незалежності) на відрізку від сучасного Вічевого майдану десь до перехрестя з Вітовського. Для цього ділянку перекривали для руху транспорту. Забіги відбувалися на вихід ... Читати далі »

Переглядів: 525 | Долучив: Dnister | Дата: 23.07.2015

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради погодив місце спорудження пам’ятника голові ОУН полковникові армії УНР Андрієві Мельнику. Монумент поставлять на вулиці Академіка Сахарова навпроти вулиці Андрія Мельника в обласному центрі. Івано-Франківському обласному націоналістичному громадсько-політичному об’єднанню «Національний вибір» дозволили закласти символічний камінь на місці спорудження пам’ятника. Департаменту містобудування та архітектури виконавчого комітету міської ради доручили оголосити конкурс на виконання ескізних пропозицій пам’ятника А.Мельнику. 

Переглядів: 473 | Долучив: Dnister | Дата: 23.07.2015










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024