П`ятниця, 19.04.2024, 05:31:03

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2018 » Вересень » 12 » Філателістичні новинки про Галич
08:46:47
Філателістичні новинки про Галич

Впродовж двох останніх десятиріч для популяризації міста стали важливими випуски різноманітних промоційних видань – які мають своїх шанувальників і прагнуть якнайшвидше отримати ці продукти у свої збірки. Багато в цій сфері зроблено на філателістичній ниві – вже тепер з певністю можна сказати, що на основі виданих конвертів, марок та штемпелів присвячених Галичу, об’єктам міста та визначним діячам - можна видати спеціалізований каталог. Цей рік маленького ювілею теж не був забутий.

З нагоди 1120 – років з часу першої письмової згадки про м. Галич, Галицька міська рада підготувала гідний подарунок колекціонерам – філателістам: видано ювілейний конверт та власну марку.

Конверт виготовлено в розмірах одного з міжнародних поштових стандартів (22 * 11 см). У лівому нижньому кутку розміщено панорамне кольорове фото Майдану Різдва в Галичі з його основними архітектурними домінантами – церквою Різдва Христового, пам’ятника в’язням концентраційного табору Талєргоф, пам’ятником Королю Данилу та домінуючою над центральною площею міста Замковою горою. На зображення накладено текст «1120 років першої писемної згадки про Галич * 898 – 2018». На лицевій стороні конверта відсутні графи для заповнення даних щодо відправника та отримувача; зворотня сторона конверта – чиста, відомості про видавця, художника та наклад відсутні.

Власна поштова марка видано багатоколірним друком. На основному полі нанесено графічні зображення храмів, фортифікаційних укріплень та житлової забудови міста. Чітко промальовано зображення двох пам’яток національного значення – церкви Святого Пантелеймона та церкви Різдва Христового. На марці у правому нижньому куті нанесено напис: «Галич 898 – 2018».

Марка та конверт погашувалися стилізованим поштовим штемпелем з зображенням герба Національного заповідника «Давній Галич» (проквітлого хреста у полі щита увінчаного короною) в оточенні птахів (зображення з давніх керамічних плиток). На штемпелі нанесено дату «09 вересня 2018» та напис по колу «Національний заповідник «Давній Галич». 77101. Івано-Франківська обл.».

Конверт, марка та штемпель будуть цікавими для філателістів та всіх, хто досліджує історію рідного краю.

Ст. науковий співробітник

відділу охорони культурної спадщини НЗ «Давній Галич»

А.Чемеринський


Переглядів: 291 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024