Четвер, 25.04.2024, 02:21:02

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2014 » Листопад » 21 » Ювілеї відзначили у праці
13:44:41
Ювілеї відзначили у праці

На початку листопада цього року співробітники Національного заповідника «Давній Галич» відзначили два ювілеї, які, до речі, співпали у часі. 4 листопада нашій науково-дослідній установі виповнилося 20 років. А того ж дня 10 років тому було створено один із підрозділів заповідника – Музей караїмської історії та культури. За доброю традицією ці ювілеї співробітники Національного заповідника «Давній Галич» відзначили у праці. Двадцятирічному ювілеєві установи була приурочена Міжнародна наукова конференція «Галич і Галицька земля» (про це уже повідомлялося у газеті). А ось, що стосується другого ювілею, то з нагоди 10-ої річниці створення Музею караїмської історії та культури у Картинній галереї установи було презентовано виставку речей караїмської громади Галича з фондів заповідника, які не увійшли до експозиції нині діючого музею. Серед експонатів виставки, яку підготували співробітники науково-освітнього відділу та відділу фондів Національного заповідника «Давній Галич», – шкільні свідоцтва, акти на спадщину, релігійні книги, часописи «Мисль караїмська», епістолярна спадщина видатного громадського діяча, секретаря караїмської громади Галича Зараха Зараховича, а також речі побуту галицьких караїмів.
У рамках відзначення річниці музею на караїмському кладовищі встановлено охоронну плиту, на якій українською, староєврейською та польською мовами засвідчено історичне значення цієї пам’ятки культурної спадщини нечисельної етнічної громади Галича, яка залишила помітний слід у розвитку давнього міста над Дністром.
Крім того, молодший науковий співробітник заповідника Надія Васильчук підготувала до друку двомовний українсько-німецький буклет «Музей караїмської історії та культури Національного заповідника «Давній Галич».Що стосується берегоукріплення то, аби зберегти від руйнування унікальне караїмське кладовище (єдине, до речі, у західному регіоні нашої держави), планують зробити його наступного року за кошти екологічного фонду району.

Володимир ДІДУХ, заступник генерального директора

Національного заповідника «Давній Галич» з питань культурної спадщини


Переглядів: 471 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024