П`ятниця, 29.03.2024, 12:26:41

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Квітень » 26 » Кримінальна історія: коханки-злочинниці
19:40:57
Кримінальна історія: коханки-злочинниці

У кримінальній хроніці старого Станиславова було кілька історій чоловіків, які обрали своїми подругами життя справжніх злочинниць. І це лише підтверджує відому тезу, що кохання сліпе.

Так, у 1905 році все місто було дуже схвильоване історією Станіслава Сулковського, 35-річного інженера. Він мешкав на вул. Липовій (нині вул. Шевченка), працював у приватному підприємстві при колії. Кілька років Сулковський жив «на віру» з привабливою жінкою, яку звали Анна Брожек, пара виховувала маленького сина.

Співмешканку інженер усім представляв як свою дружину. Аж раптом спокійне життя інженера зруйнувала страшна звістка – Анну заарештовано за крадіжку. Як виявилося згодом, вона займалася крадіжками у крамницях уже багато років, а звали її насправді Божена Чермак.

Ба більше, підступна жінка привчила красти і їхнього кількарічного сина та двох малолітніх дівчат – племінниць інженера. Очевидно, Сулковський не здогадувався, чим займалася його кохана, бо правда про неї виявилася для нього страшним ударом. Не витримавши ганьби, він повісився у своєму помешканні, написавши в записці, що ні в чому не винен, і просив подбати про свого малолітнього сина.

А от у липні 1903 року впіймати в Станиславові свою співмешканку намагався громадянин Франції. Почалося все з того, що станиславівський залізничник одружився з гарною і багатою жінкою, яка походила зі Сполучених Штатів. Не встиг ще новоспечений чоловік натішитися своїм щастям, як до міста з Парижа приїхав якийсь пан  і стверджував, що ця жінка – насправді його коханка, яка забрала в нього солідну суму грошей і втекла.

Прибулий всім розповідав про своє нещастя й навіть звернувся до місцевої поліції по допомогу. Ті пообіцяли все з’ясувати й навіть відкрили проти коханки-злодійки карну справу. Але повернути свою співмешканку і свої гроші французу так і не вдалося. Лише наробив галасу на ціле місто й забезпечив місцевих пліткарів темою для розмов.

Олена БУЧИК


Переглядів: 229 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024