Субота, 20.04.2024, 13:24:49

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2022 » Жовтень » 20 » Кримінальні історії: чотирилапі слідчі
16:02:19
Кримінальні історії: чотирилапі слідчі

Поліція міжвоєнного Станиславова активно використовувала службових собак для проведення розслідувань. Ось лише деякі справи, які були розкриті з допомогою чотирилапих помічників.

У листопаді 1931 року за допомогою поліційного пса розкрили жорстоке вбивство. В ніч на 17 листопада того року троє бандитів напали на будинок 56-річного селянина з-під Станиславова Івана Кравчука. Вони виманили господаря з дому, побили його і зажадали, щоб він їм віддав усі гроші.

Господар сказав, що грошей не має, тоді злодії вибили вікна, проникли до будинку і почали шукати готівку. Знайшли лише 15 злотих і, розлютившись через таку малу здобич, ще сильніше побили господаря. Від отриманих ран він помер. На подвір’ї та у будинку залишилися сліди бандитів, тож на місце злочину невдовзі прибув слідчий із поліційним псом, який і вислідив убивць.

У березні 1933 року за допомогою поліційного пса розкрили сенсаційне вбивство у Пасічній під Станиславовом. 5 березня неподалік від села знайшли тіло місцевого жителя Владислава Новака, який працював на каменоломні і мав репутацію заможного господаря. Його тіло мало на собі сліди, які свідчили, що він із кимось жорстоко бився. Поліційний пес привів стражів порядку до односельчанина померлого Дмитра Клим’юка, який згодом зізнався у злочині.

Як виявилося, він напав на Новака, бо дізнався, що той мав із собою велику суму грошей. А у Клим’юка завагітніла дівчина, і йому терміново були потрібні гроші на весілля. Позичити їх не було в кого, тож він відважився на такий страшний вчинок.

У липні 1937 року невідомі злодії вломилися до двох крамниць на вул. П.О.В. (тепер вул. Мазепи) і винесли товари на значну суму. Прибувши на місце злочину, поліцейські пустили по сліду злочинців поліційного пса на кличку Каро, якому вдалося вислідити непроханих гостей.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 96 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024