Неділя, 05.05.2024, 10:47:18

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
 
Архів новин
Головна » 2024 » Лютий » 4 » Кримінальні історії: «кіндер» з сюрпризом
19:10:13
Кримінальні історії: «кіндер» з сюрпризом

У міжвоєнному Станиславові елітою злочинного світу вважалися так звані «кіндери» чи, як їх ще називали, «кіндери львівські». Кожен злочинець прагнув бути на них схожим, а головною відмінною рисою «кіндера» був гонор, пише Західний кур’єр.

Вкрадені гроші «кіндер» ніколи не використовував лише на власні потреби, а завжди виділяв певну суму для пожертв на користь калік і жебраків.

Таке благородство було рідкістю серед звичайних станиславівських злочинців, бо в ньому таїлася й певна небезпека. Поліція могла звернути увагу, що якийсь там добродій роздає надто щедру милостиню жебракам перед церквою.

Такого благодійника інколи навіть затримували «для з’ясування особи», і таким чином виходила на яв його причетність до крадіжки. Крім того, не в правилах «кіндера» було опускатися до дрібної крадіжки, він ішов лише на «справи», де був шанс привласнити десятки, якщо не сотні тисяч злотих.

Словом, це були «інтелігентні» злодії, які розумно та скрупульозно планували свої напади і добре знали, як і де зберігати свою здобич. Всі міські жебраки й бідаки як могли сприяли «кіндерам», бо сподівалися отримати від них якусь дещицю здобичі.

Найбільшим «досягненням» вважалося пограбування банків. Багато «кіндерів» займалися подорожнім грабунком.

Вони елегантно вдягалися, купували квитки у вагони першого класу і відстежували, хто з пасажирів багатший і, ймовірно, віз із собою велику суму грошей. З такими подорожніми «кіндери» намагалися завести розмову і заприятелювати. В процесі розмови жертву пригощали сигаретою з наркотичною речовиною.

Після того, як багатій засинав, його гроші перекочовували до «кіндера», який після того швидко залишав потяг – нерідко через вікно. Серед «кіндерів» панувала солідарність, вони нерідко рятували одне одного від небезпек і ділилися здобиччю.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 33 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024