Вівторок, 23.04.2024, 15:34:25

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2022 » Жовтень » 27 » Кримінальні історії: майже шпигунська афера
19:38:33
Кримінальні історії: майже шпигунська афера

У міжвоєнному Станиславові дуже відомою була велика гуртова фірма Воліна і Шраєра, що знаходилася на площі Міцкевича і торгувала текстильними товарами.

У червні 1936 року гуртівня переїхала у будівлю на вул. Шидловського (тепер частина вул. Грушевського). У грудні 1936 року тут сталася майже шпигунська афера. До місцевого Скарбового управління, яке займалося контролем над сплатою податків, надійшов анонімний лист, автор якого повідомляв про грандіозні податкові зловживання та махінації у гуртівні Воліна і Шраєра і вимагав провести ревізію на цьому підприємстві.

Ревізію провели, певні порушення виявили, хоч вони й були далеко не такими значними, як стверджував автор анонімки. Гуртівня мусила виплачувати штрафи, що аж ніяк не потішило власників.

Звичайно, у панів Воліна і Шраєра виникло запитання, хто ж «здав» їх податківцям? Але немає нічого таємного, що згодом не вийшло би на яв. Як виявилося пізніше, «замовником» цієї історії виявилася конкурентна фірма, що теж торгувала текстилем. Там працював молодий чоловік, який згодом перейшов на роботу до гуртівні Воліна і Шраєра.

Як розповів молодик, його колишній керівник одного дня дав йому лист, на якому не значився відправник, і попросив віднести його на пошту. Після відправки листа слід було негайно відійти від поштового віконечка. Якби при віконечку ще хтось стояв, то з відправкою листа треба було почекати. Молодий працівник виявився балакучим і розповів про таємничого листа батькові і кільком колегам. Як він припускав, саме цей лист і був доносом, який привів до ревізії у гуртівні. Згодом ця інформація дійшла й до панів Воліна і Шраєра, яких такі непорядні методи конкурентної боротьби дуже розлютили. Тож вони подали в суд на конкурентів за наклеп і псування репутації свого закладу.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 102 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024