П`ятниця, 26.04.2024, 15:41:56

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Січень » 6 » Матч смерті
10:51:06
Матч смерті
У 1940 році проводився чемпіонат області з футболу. Спочатку в ньому мали брати участь команди обласного та районних центрів, але в останню мить до гри допустили і ямницький «Вихор». Сільська команда одразу розгромила станіславський «Буревісник» з Гірки, потім перемогла команду калуської хімічної фабрики та «вломила» надвірнянській збірній. У півфіналі з рахунком 5:4 ямничани обіграли станіславський «Спартак» і вийшли у фінал.
А там вони мали грати… зі збірною НКВС «Динамо». До її складу входили гравці кращих польських довоєнних клубів, тому вони почувалися впевнено. Проте перед самим фіналом нерви в них здали – з Києва додатково привезли воротаря й захисників. Також, аби ослабити «Вихор», до матчу не допустили кращих нападників, мотивуючи тим, що вони грали за поштову профспілкову команду «Молнія».
І ось на стадіоні «Сокіл», що на Бельведері, розпочався фінальний матч. Із перших хвилин футболісти НКВС лупили суперників по ногах, робили підніжки та всіляко штовхалися, а перелякані судді нібито нічого й не бачили. Перший тайм завершився з рахунком 4:0 на користь «Динамо».
У другому таймі нападник «Вихору» таки прорвався з м’ячем до штрафного майданчика НКВС, але знову був брутально повалений захисниками. Обурені ямничани вимагали штрафного, проте суддя сказав, що все в межах правил. Тоді хлопці з Ямниці просто залишили поле. Це був великий конфуз, і «совіти» його добре запам’ятали.
Наступного року тренера та багатьох гравців «Вихора» заарештували, звинувативши в націоналізмі. Голкіпер із в’язниці так і не вийшов.
ІВАН БОНДАРЕВ, "Репортер"

Переглядів: 636 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024