Четвер, 25.04.2024, 23:57:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Квітень » 22 » Михайло Арсак: "Музеї мусять працювати. Якщо не для відвідувачів, то хоч щоб дбати про експонати"
21:27:29
Михайло Арсак: "Музеї мусять працювати. Якщо не для відвідувачів, то хоч щоб дбати про експонати"

На вчорашньому брифінгу МОЗ запропонувало низку карантинних послаблень, зокрема дозвіл на відвідування парків, музеїв і бібліотек із чітким дотриманням карантинних обмежень. Українці зреагували на таку пропозицію по-різному.

Зокрема, директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook зазначив, що працівники музею – це, як правило, люди з групи ризику, котрі, до того ж, проживають далеко від роботи. А що думає про вихід із карантину директор музею історії міста Коломиї Михайло Арсак, дізналися журналісти «Дзеркала медіа».

«Відкрити – не означає, що ми одразу зможемо приймати відвідувачів. Цілий місяць музей був, наче хата, в якій ніхто не живе: експонати припали пилом. Все потребує рук і догляду, - пояснює пан Михайло. - Якщо музейники вийшли б на роботу, перш за все нам довелося б мити та чистити музей. Знадобиться щонайменше два місяці роботи, щоб можна було відкривати двері відвідувачам».

Зараз колектив музею працює дистанційно: напрацьовує матеріали, публікує історичні довідки тощо.

«Ми робимо все, щоб ті, хто цікавиться історичними процесами, але, в силу обставин, не може потрапити до музею, могли знайти щось корисне на наших сторінках у соціальній мережі Facebook», - розповідає директор музею.

Окрім того, пан Михайло наголошує: натовпом відвідувачі не ходили б. Дозволили б одного на годину, наприклад. Але, окрім цього, необхідно ще дотриматися всіх карантинних вимог і забезпечити доїзд колективу до місця роботи.

«Навіть на безконтактний термометр потрібно звідкись взяти кошти, - продовжує Михайло Арсак. - Був би гріх просити грошей у міської влади - вони й так допомагають: виплачують зарплату, аванс. Мінімальні, але ми отримуємо кошти від міста, попри те, що не виходимо на роботу».

Мрія працівників музею історії міста Коломия - святкувати  Міжнародний день музеїв (18 травня) при відкритих закладах разом зі всіма музейниками міста.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА


Переглядів: 221 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024