П`ятниця, 29.03.2024, 00:08:37

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2018 » Травень » 22 » Невідоме місто: Олена Бучик представила нову книжку про Станиславів
21:33:08
Невідоме місто: Олена Бучик представила нову книжку про Станиславів

Краєзнавиця Олена Бучик презентувала у видавництві "Лілея-НВ" свою нову книжку "Станиславів буденний і святковий".

Книга досліджень історії міста вийшла в ленгендарній серії "Моє місто", що її видає франківське видавництво Василя Іваночка "Лілея-НВ". В цій серії вже 42 книги.

КУРС писав, що у легендарній серії "Моє місто" вийшла нова книжка Олени Бучик про бурхливі епохи в історії Станиславова.

"Моє захоплення краєзнавством почалося з серії "Моє місто". Перш ніж почати писати, я її читала. Читайте і ви, колись станете авторами", – звернулася до читачів на презентації Олена Бучик.

Науковий редактор серії Іван Монолатій повідомив, що книга Олени Бучик є вже 42, до другу готується 43-тя. "Буде продовження не лише краєзнавчої серії, є продовження текстів Олени Бучик", – додав видавець Василь Іваночко.

"Кулінарна історія Станиславова і секс у Станиславові – теми, які ми ще не розкрили в серії "Моє місто", – пожартував наковий редактор.

І серйозно додав, що краєзнавство як частина історії має бути дуже відповідальним, тому потрібна клопітка і серйозна робота з архівами.

"Повсякденний світ в Галичині відрізнявся від інших держав. На жаль, немає історії багатонаціонального Станиславова, кожна громада пише свою історію. Ця тема також іще чекає на своїх дослідників", – зазначив він.

Олена Бучик розповіла, що досліджує архіви засобів масової інформації, які видавалися поза Станиславовом: австрійські, німецькі, львівські. Почасти через документальні фото.

"Мені траплялися дуже цікаві фотографії – як-от на Собєського в дощове літо 1876 року було по коліна води. Або про інтронізацію єпископа Хомишина. На жаль, в нашій міській пресі не було фото, на відміну від австрійської", – каже Олена Бучик.

В книгарні видавництва "Лілея-НВ" можна побачити всю краєзнавчу серію "Моє місто".

"Ми не женемося за накладами. У серії є постійні читачі, їх трохи більше тисячі. Це середовище зацікавлених довкола видавництва і довкола самих краєзнавців. Сподіваємося, що наші читачі продовжать краєзнавчу історію – Франківська теперішнього. Івано-Франківськ – єдине місто в Україні, що не має музею історії. Зате замість нього виходить ця серія", – розповів Іван Монолатій.

Книжка укладена на основі публікацій Олени Бучик на порталі КУРС.

На презентації книжки авторка прочитала уривок з дослідження "Станиславівські оголошення: надзвичайні трафунки старого міста" – про комісію, яка мусила виконати свій службовий обов’язок в "костюмі Адама".

Василь Іваночко анонсував, що на цей час у видавництві готують до друку тритомник на понад тисячу сторінок про пам'ятки архітектури давнього міста, в книзі представлять понад 500 пам'яток. "Ще сім пам'яток залишилося дослідити – і книга піде в друк", – повідомив він.

Планують видати тритомник про давні кам'яниці Станиславова – Франківська вже наступного року.


Переглядів: 317 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024