Вівторок, 19.03.2024, 07:37:05

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2018 » Травень » 18

Архітектурні пам’ятки дарують місту неповторність. Вони є своєрідною візитівкою, його обличчям. Проте сьогодні ми втрачаємо свій архітектурний спадок. Замість краси пам’яток доводиться спостерігати їхній аварійний стан.

Фіртка поспілкувалась з франківським архітектором Ігорем Панчишиним, який свого часу обіймав посаду начальника відділу з питань охорони культурної спадщини міста про «обличчя міста».

... Читати далі »

Переглядів: 313 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2018

Франківська історична архітектура милує око до тих пір, поки не сиплеться. Адже балкони, карнизи, загалом фасади будинків у центрі міста вже давно далеко не в найкращому стані. Про «нутрощі» пам’яток можна промовчати – і так зрозуміло.

Усі про це знають, всі про це говорять, але за ремонт ніхто братися не поспішає.

 

... Читати далі »

Переглядів: 321 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2018

Тим, хто цікавиться сучасним мистецтвом, не потрібно окремо представляти Ігоря Панчишина, адже він був одним з «батьків» бієнале «Імпреза», яке проходило в нашому місті з 1989 по 1997 роки, та заснував Центр сучасного мистецтва (ЦСМ) Івано-Франківська в 2000 році. Окрім цього, Панчишин відомий як художник та архітектор-реставратор. Він ініціював створення відділу охорони культурної спадщини Івано-Франківська і певний час його очолював.

 

– Давай почнемо з найгострішої проблеми: місто руйнується. ... Читати далі »

Переглядів: 318 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2018

Франківська пенсіонерка Наталія Овсяннікова живе у будинку № 21 на Шевченка. Тут вона народилася у 1955 році, тут пройшло її дитинство. За фахом геолог-нафтовик, працювала в Академії наук у Києві. Зараз діти з власними сім’ями живуть у столиці, а жінка після смерті батьків повернулась у родове гніздо. Яке переживає не найкращі часи.

Одноповерхова кам’яниця на Шевченка, 21 – одна з тих у місті, повне руйнування якої вже не за горами. Фарба пообдиралась, гарна ліпнина відвалюється прямо під ноги перехожим. Будинок осідає. По стінах йдуть великі тріщини, сходи все ... Читати далі »

Переглядів: 297 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2018

За даними Головного управління статистики, на Івано-Франківщині на кінець 2017 року функціонувало 26 самостійних музеїв, що мають статус юридичних осіб, та включають 15 філій і 47 відділів та секторів. Із загальної кількості музеїв 2 мають статус національного, 4 – обласного, 17 – районного (міського) значення. Крім того, в області діяло 206 музеїв, створених у складі підприємств, установ, організацій та навчальних закладів Прикарпаття.

На кінець року самостійні музеї займали 96 будівель загальною площею музейної території 2,7 млн.м2.

... Читати далі »
Переглядів: 354 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2018

Об 11.00 у краєзнавчому музеї Калущини розпочнеться обласна науково-практивна конференція «Історія музейництва на Калущині: Локальний вибір».

У рамках конференції відбудеться презентація книжково-документальної виставки з фондів краєзнавчого музею Калущини, інформують "Вікна".

До участі в конференції запрошуються науковці, працівники муз ... Читати далі »

Переглядів: 313 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2018

На початку ХХ ст. в нашому місті не було приватних детективних бюро, але це зовсім не означає, що мешканці Станиславова не користувалися такими послугами. Адже агенції приватних детективів успішно працювали у Львові, Відні та інших містах.
У липні 1913 р. міська преса повідомила про віденського приватного детектива Макса Розенталя, який за дорученням одного з мешканців міста слідкував за багатим станиславівським купцем-євреєм. На жаль, кваліфікація віденського «Шерлока Холмса» залишала бажати кращого. Купець не просто викрив небажаного «опікуна». Детектив настільки йому набрид, що купець зверн ... Читати далі »

Переглядів: 302 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2018

Калушан та гостей міста запрошують на "Ніч у музеї", яка розпочнеться сьогодні о 18.00 у краєзнавчому музеї Калущини на вул. Шевченка, 9.

Міжнародний день музеїв — щорічне свято музейництва, яке відзначається 18 травня. В цей день більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої виставкові зали, кажуть організатори.

Як розповів &quo ... Читати далі »

Переглядів: 286 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2018

Нещодавно голова райдержадміністрації Віталій Кічеряк та голова районної ради Павло Ванджурак відвідали село Середній Березів, де відбулася значуща патріотична подія – силами громади села та осередку братства ОУН УПА відбулося відкриття та освячення криївки Героя України, командира УПА Мирослава Симчича (Кривоноса).

На урочистому заході були присутні Мирослав Симчич (Кривоніс), керівник районного осередку братства ОУН-УПАПетро Підлетейчук, керівник Середньоберезівського осередку братства ОУН-УПА Василь Клим’юк,Середньоб ... Читати далі »

Переглядів: 296 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024