Четвер, 28.03.2024, 17:38:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2019 » Квітень » 22 » Обговорено шляхи реалізації архітектурних проектів у с. Крилос Галицького району
10:25:33
Обговорено шляхи реалізації архітектурних проектів у с. Крилос Галицького району
Рік тому було проведено два всеукраїнські відкриті архітектурні конкурси на консервацію та музеєфікацію фундаментів собору Успіння Пресвятої Богородиці з можливою відбудовою храму, а також на облаштування Галицького дитинця.
Переможцями оголошених конкурсів стали фахівці творчої майстерні «Sulyk Architects» (Сулик Архітектс) з м.Львів.
Вони представили два архітектурні проекти «Музеєфікація з наступним пристосуванням, реабілітацією фундаментів Собору Успіння Пресвятої Богородиці — пам’ятки культурної спадщини національного значення Івано-Франківської області з можливістю відновлення духовного храму» та «Комплексна організація простору та благоустрій відпустового місця Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в селі Крилос Галицького району Івано-Франківської області».
За сприяння народного депутата України Михайла Довбенка на реалізацію цих проектів у 2019 років із Державного бюджету виділено 12 млн. грн. (відповідно по 6 млн. на кожен проект).
19 квітня 2019 року в приміщенні візит центру в м.Галичі відбулася нарада, у якій взяли участь народний депутат України Михайло Довбенко, керівники Галицького району Микола Попович і Павло Андрусяк, міський голова Орест Трачик, генеральний директор НЗ «Давній Галич» Володимир Костишин, керівник виконавчої дирекції «Міжнародного благодійного фонду відновлення Галицького Успенського собору» Зіновій Шкутяк, фахівці та консультанти з будівництва та архітектури.
Під час дискусії учасники наради висловили своє бачення та пропозиції, як активізувати роботу в напрямку реалізації даних проектів. Унаслідок обміну думками, було напрацьовано алгоритм спільних дій та прийнято ряд важливих рішень, які дадуть можливість досягнути у 2019 році всіх поставлених цілей.
Підсумовуючи засідання, Михайло Довбенко наголосив: «Сьогоднішня нарада засвідчила, що перед нами великий об’єм масштабної роботи. Але я впевнений, що завдяки фаховим і відповідальним виконавцям, які долучилися до реалізації цього проекту, всі ці роботи нам до снаги. Та конкретна розмова, яка відбулася сьогодні, дозволила вийти на досить чітке розуміння графіку робіт, а консолідація зусиль дає підстави говорити про те, що вдасться здійснити весь комплекс дій, який заплановано на цей рік».

Переглядів: 285 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024