Субота, 20.04.2024, 10:23:09

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2018 » Березень » 23 » Презентація енциклопедії в іменах «Великі українці без масок»
20:19:21
Презентація енциклопедії в іменах «Великі українці без масок»

22 березня 2018 р. в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася презентація книжки івано-франківських журналістів Оксани Парипи і Петра Парипи «Великі українці без масок», яка вийшла друком у місцевому видавництві «Місто НВ» у рамках обласної програми підтримки книговидання.

Модератор зустрічі - літературний критик, голова обласної організації НСПУ Євген Баран представив присутнім авторів - недавнього головного редактора обласної газети «Галичина», а нині радника міського голови Івано-Франківська, заслуженого журналіста України Петра Парипу та його дочку - журналіста обласного телебачення «Галичина» Оксану Парипу. Він назвав представлене видання «унікальним проектом, який розкриває постаті відомих українців у бувальщинах, спогадах, оповідках, життєвих комічних і трагічних ситуаціях».

У своєму виступі Петро Парипа поділився історією створення книжки. У цьому великому за обсягом виданні на 888 сторінках подано понад 2 тисячі коротких оповідей про майже 300 видатних українців від княжих часів і до сьогодення. До такої тематики, як зазначив автор, його підштовхнув читач газети, який запропонував розповідати на сторінках часопису бувальщини з життя відомих людей. Так з'явилася рубрика «Із життя великих українців», яка згодом переросла у систематичне збирання цікавих фактів про діячів історії, літератури, культури, не тільки уродженців України, але й діаспори, а також тих чужоземців, які стали українцями за духом. Робота над майбутньою книжкою тривала 13 років.

Автори енциклопедичного видання підійшли до написання текстів фахово: подано бібліографічні посилання на 1353 видання, серед яких біографічні книги, монографії, мемуарна література, діаспорні та рідкісні джерела, публікації в періодиці. Додано іменний покажчик на 950 імен.

Про важливість книжки «Великі українці без масок» для патріотичного виховання та самоосвіти говорили на презентації отець Ігор Пелехатий, голова обласної осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Василь Корпанюк, письменник Василь Бабій, колеги-журналісти Ігор Лазоришин та Іван Гаврилович.

Презентована книга поповнила фонди ОУНБ ім. І.Франка та багатьох бібліотек міста та області.


Переглядів: 333 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024