Вівторок, 19.03.2024, 06:25:22

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2018 » Березень » 08

1-2 березня 2018 року делегація Національної спілки краєзнавців України (у складі голови Спілки, члена-кореспондента НАН України О.П.Реєнта, членів Президії НСКУ, професора О.Є.Лисенка і прес-секретаря В.І.Милька, завідувача відділу Інституту історії України НАН України М.П.Рудя) здійснила науково-краєзнавчу поїздку на Івано-Франківщину.

Основною метою візиту, який відбувся за організаційної підтримки Івано-Франківської обласної організації НСКУ (зокрема її голови, директора Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Косила Михайла Ю ... Читати далі »

Переглядів: 290 | Долучив: Dnister | Дата: 08.03.2018

До міністра культури України з Калуша "полетів" лист із проханням посприяти в створенні музею дзвонів. Через міністерство місто сподівається налагодити діалог із храмами по всій Україні, де можуть зберігатися давні дзвони.

Цього року Калуш відзначатиме 210-ту річницю дзвоноливарства, започаткованого у місті родиною Фельчинських. У місті, як відомо, вже тривалий час збирають колекцію дзвонів для майбутнього музею, планують встановлення відповідного пам'ятника і навіть мандрівку до Перемишля, де досі виливають дзвони за старовинною технологією, започаткованою у Калуш ... Читати далі »

Переглядів: 308 | Долучив: Dnister | Дата: 08.03.2018

Свого часу відомою у Галичині була родина Заклинських. Її представники відігравали важливу роль у культурно-громадському житті краю. Однак мало хто знає, що коріння цього славного роду походить із Галича, де ще дотепер мешкають люди з таким прізвищем. Щоправда тут зустрічається його варіант - Заклінські.
Як вдалося з’ясувати, ще у першій половині ХІХ століття синові одного галицького ремісника з цієї родини, вдалося вивчитися на священика. Це був Онуфрій Заклинський (1777 -1832). Він перед висвяченням одружився із Марією Туркевич. Парафію о. О. Заклинський отримав у с. Озеряни (тепер Тлумацького району), де працював довший час. У подружжя народилось восьмеро дітей. З них п’ять синів: Гнат, Олексій, Михайло, Іван і Теофіл та три доньки.
Сталося так, що батьки померли досить с ... Читати далі »

Переглядів: 350 | Долучив: Dnister | Дата: 07.03.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024