Четвер, 25.04.2024, 00:15:35

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2018 » Травень » 20 » У Косові відвідувачам нічного музею показали заборонений портрет
22:44:04
У Косові відвідувачам нічного музею показали заборонений портрет

Після заходу сонця в темних залах Музею з’явився таємничий портрет, було чутно голоси, спів та звуки дримби. Так, днями косівські співробітники Музею народного мистецтва і побуту Гуцульщини відзначали всесвітню акцію «Ніч у музеї». Подію в Косові організовують вже втретє. Цьогоріч зали ледве вміщували бажаючих відвідати музей уночі, пише “Репортер“.

Гостей музею зустрічала легендарна Чукутиха з гуцульськими жартівливими співанками. Відвідувачі дізналися про цікаві факти з життя літньої жінки зі знаменитої світлини Миколи Сеньковського.

Несподіванкою для учасників дійства стала презентація незвичайного експонату, що зберігається у сховищах Музею ще з дня його заснування. Музейники представили глядачам таємничий портрет, який в радянський перебував під негласною забороною, через прізвище портретованого.

На картині зображено чоловіка з вусами в гуцульському вбранні. Деякі гості музею впізнали в ньому Володимира Шухевича – автора знаменитого п’ятитомника «Гуцульщина», відомого дослідника культури і побуту гуцулів, діда генерала УПА Романа Шухевича.

Співробітники Музею підготували для відвідувачів цікаві гуцульські загадки, записані Шухевичем в одній з експедицій та конкурс «Загадкові артефакти». Гостям свята пропонували відгадати призначення гуцульських предметів побуту. За правильні – подарунки на згадку.

Під звуки громовиць екскурсанти поринули у світ народних вірувань мешканців Карпат – дізналися легенду про створення граду, побачили гуцула – Градівника та обряд замовляння хмар.

Запам’яталися учасникам «Ночі в музеї» і мелодії на дримбі та сопілці та частування карпатським чаєм.

«Ніч музеїв»- міжнародна акція до Дня музеїв, яка дозволяє оглянути музейні експозиції та взяти участь у різноманітних заходах вночі. У цю ніч більшість музеїв Європи відкриті для відвідувачів після заходу сонця, а деякі, навіть, до ранку. Основна мета акції – показати потенціал сучасних музеїв та залучити до них молодь.


Переглядів: 315 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024