Неділя, 05.05.2024, 19:26:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
 
Архів новин
Головна » 2024 » Лютий » 22 » У селі на Надвірнянщині вирішили реконструювати радянський пам’ятник
19:27:45
У селі на Надвірнянщині вирішили реконструювати радянський пам’ятник

Сільська рада Перерісля, що у Надвірнянському районі, скасувала своє рішення про демонтаж пам’ятника радянським “солдатам “визволителям” у селі Волосів та вирішила його реконструювати під меморіал українським захисникам.

Як зазначено в рішенні, з таким клопотанням звернулася до сільради староста Волосівського старостинського округу Людмила Станчук.

Раніше Станчук провела опитування у фейсбуці серед мешканців Волосова щодо подальшої долі пам’ятника. Вона повідомила, нібито всі елементи радянської символіки на пам’ятнику вже давно прибрані, й закликала односельчан “керуватися історичною правдою, доцільністю і принципом здорового глузду”.

"Наголошую, в нас є готовий проєкт його реконструкції з метою декомунізації та приведення у відповідність до реалії часу, який розроблявся разом інститутом і пройшов презентацію. Проєкт представляє інформаційні стенди у сучасній стилістиці, на якому будуть залишені всі імена, які є зараз на пам’ятнику, а на центральному стенді будуть розміщені фотографії наших сьогоднішніх загиблих Героїв та про них інформаційна історія (QR-коди). На мою думку, такий підхід віддзеркалюватиме історичну правду, адже “логіка та головна задача пам’ятника – бути точкою пригадування, точкою пам’яті”, – заявляє Станчук.

Директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослав Коретчук назвав рішення Переріслянської сільради “сюрреалізмом”.

“Це просто якийсь сюрреалізм. Як я розумію, пані староста чекає “визволителів” і продовжує жити в СРСР. Мені прикро за рідне Прикарпаття. Чого тоді очікувати від східних та південних регіонів України. Коли у нас не можуть знести боввана”, – зазначив Коретчук.


Переглядів: 28 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024