Неділя, 05.05.2024, 18:23:25

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
 
Архів новин
Головна » 2024 » Лютий » 2 » Вірменській церкві у Снятині загрожує демонтаж
10:44:23
Вірменській церкві у Снятині загрожує демонтаж

Про це йдеться в повідомленні Снятинської міської ради. 

Аварійну будівлю Вірменської церкви, котра знаходиться по вул. Коснянтина, поблизу Снятинського коледжу, передали з державної власності на баланс Снятинської міської ради. Там зверталися до жителів громади, щоб почути пропозиції щодо подальшого використання цієї 200-літньої будівлі, пише Західний кур’єр.

Було запропоновано створити музей Покутського краю, органний зал, реабілітаційний центр для військовослужбовців, простір для реабілітації, осередок творчості для дітей, музей українсько – російської війни, ритуальний дім, “Будинок скорботи” або передати будівлю вірменській громаді.

“Хочемо зазначити, що Вірменська церква Успіння Пресвятої Богородиці зведена у 18 столітті. За понад 200-літню історію в церкві не проводилися значні реставраційні роботи. Храм частково ремонтували в 1819, 1907 та 1924 роках”, – зазначив у зверненні міський голова Снятина Анатолій Шумко.

Наразі будівля перебуває в аварійному стані. Повністю зруйнований дах, пошкоджений фундамент та стіни. Для проведення ремонтно-реставраційних робіт потрібні мільйони гривень з місцевого бюджету.

Снятинська міська рада зверталася до Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви щодо можливості реставрації храму, оскільки така практика вже була у Кам’янці-Подільському, Львові, Бережанах.

Оглянувши стан будівлі, представники вірменської громади письмово повідомили міську раду, що “церква практично повністю зруйнованана, знаходиться в аварійному стані та вимагає демонтажу. Капітальний ремонт споруди буде вимагати чималих коштів, яких Єпархія на даний момент не має”.

“Тож виникає запитання, що далі робити із залишками цієї споруди? Чи варто під час війни проводити ремонтно – відновлювальні роботи даного храму? Звертаємося ще раз до мешканців Снятинської громади, приватних підприємців, зацікавлених осіб”, – йдеться в повідомленні.

Влада Снятина вислухає всі раціональні пропозиції від громади щодо подальших дій і використання даної споруди, котра б, насамперед, принесла найбільшу користь громаді.


Переглядів: 35 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024