Четвер, 28.03.2024, 17:13:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2018 » Травень » 31 » Визначені лауреати премії ім. Євгена Паранюка
10:30:56
Визначені лауреати премії ім. Євгена Паранюка

Пленум правління Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України визначив лауреатів премії ім. Євгена Паранюка.

Відповідно до Положення премія імені Євгена Паранюка Івано-Франківської ОО НСКУ присуджується найстаршим членам НСКУ, що протягом довгих років проявили себе в справі вивчення, збереження і популяризації історико-культурної спадщини та мають у своєму творчому доробку дослідження з історії міст і сіл Прикарпаття, зробили особливий внесок у розвиток різних напрямків краєзнавства.

При розгляді даного питання доповідач, член правління ІФОО НСКУ Василь Бабій наголосив про жертовність краєзнавця Євгена Михайловича Паранюка, який за власний кошт видавав краєзнавчі книги, жертвував багато книг бібліотекам різних навчальних закладів та робив багато корисних справ для краєзнавства. Василь Іванович зазначив, що цього року 27 червня виповнюється 95 років з дня народження Євгена Паранюка. Повідомив про запланований в червні фестиваль «Чуєш брате мій» у Хмелівці рідному селі Є.Паранюка та запропонував вручити цьогорічну премію в час проведення фестивалю. А відносно кандидатів на премію, попередньо порадившись з старійшинами краєзнавства, лауреатами попередніх років та родиною Паранюків, запропонував надати премію ім. Євгена Паранюка ІФОО НСКУ Воробцю Михайлу Васильовичу, який народився 28.08.1934 р., Заслуженому вчителю України, голові громадського об’єднання «Опілля», багаторічному досліднику, краєзнавцю з Рогатинського району та Морозюку Володимиру Карповичу, який народився 30.06.1938 р., члену Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, лауреату премій ім. І. Вагилевича, В.Полєка, «Краща краєзнавча книжка року», члену правління ІФОО НСКУ. Дані кандидатури одноголосно були підтримані та затверджені Пленумом правління ІФОО НСКУ.

Отже, Воробець М.В. та Морозюк В.К. стали лауреатами премії ім. Є.Паранюка 2018 р. Івано-Франківської обласної організації НСКУ.


Переглядів: 364 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024