Четвер, 28.03.2024, 21:14:18

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2013 » Червень » 27
Серед картин в експозиції Музею мистецтв Прикарпаття привертає увагу «Портрет духовної особи». Хто цей чоловік? «Репортер» спробував ідентифікувати його самостійно.

Кавалер Великого Хреста
Крім того, що це духов­на особа, зачіпкою стали кавалерські регалії – масивний орденський ланцюг і зірка. Переглянувши кілька книжок з фалеристики, встановили – це орден святого Стефана. Він був заснований австрійською імператрицею Марією Терезією у 1764 році. Орден мав три ступені: кавалер Великого Хреста, командор, лицар. Тільки володар найвищого ступеню, кавалер, мав право носити золотий ланцюг із хрестом. Згідно з орденським статутом, тих кавалерів не може бути більше 20 осіб. Кожен із них ще м ... Читати далі »
Переглядів: 695 | Долучив: limnytcja | Дата: 27.06.2013

В обласному центрі з’явилася Громадська ініціатива "Збережи старий Івано-Франківськ!".
В маніфесті Ініціативи йдеться: "Ми дуже любимо Івано-Франківськ. Але поволі втрачаємо його. Ми – активні жителі, яким не байдужа історія, архітектура та унікальний дух міста. Цей дух вирізняє наше місто з-посеред інших та відображає наші цінності. Але, через системне знищення міської архітектури, яке веде до втрати ідентичності міста та можливості його гармонійного розвитку, сьогодні наші цінності та принципи під загрозою. Ми об’єдналися заради збереження нашої історичної та архітектурної пам’яті. Адже, все частіше бачимо знищені давні будівлі, зруйновані пам’ятки архітектури та псевдореставрацію. Як члени міської громади ми хочемо брати участь у збереженні унікального обличчя нашого міста та його історико-архітект ... Читати далі »
Переглядів: 534 | Долучив: limnytcja | Дата: 27.06.2013

У березні в «Репортері» була надрукована легенда «Дідусевий танк». Йшлося про те, як після нев­далого радянського танкового рейду на Станіслав німці відремонтували один Т-34 та гасали на ньому по місту. Після публікації зі мною зв’язався читач, Ярослав Струж, який доповнив цю історію.
Його дідусь розповідав, що потім німці притягли два підбитих радянських танки на околицю міста, поблизу Бистриці-Солотвинської (район 14-поверхівки на Набережній). Вони влаштували там справжнє стрільбище, тільки замість рушниць використовували фаустпатрони (панцерфаусти). Поруч чергувала пожежна машина, яка періодично гасила палаючі танки, після чого бронебійний вишкіл продовжувався. Для місцевих хлопчаків то була справжня атракція.
Пізніше, вже у 1960-х роках, під час повені н ... Читати далі »
Переглядів: 635 | Долучив: limnytcja | Дата: 27.06.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024