Неділя, 28.04.2024, 00:26:52

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Грудень » 11

Сьогодні, 11 грудня, в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація книги Івана Монолатія «Місто без властивостей. Коломийська фуга Великої війни». Це не перша презентація книги на теренах області. 
Автор монографії Іван Монолатій добре відомий івано-франківцям. Доктор політичних наук, професор ПНУ та польського університету ім. Яна Кохановського, академік Академії наук вищої школи України, один із засновників краєзнавчого об’єднання «Моє місто», член Національної спілки краєзнавців України, Наукового товариства ім. Т. Шевчека, автор 300 наукових та краєзнавчих видань.
Привертає увагу цікава назва книги. Автор розповідає, що назва виникла як відгук до творів Роберта Музиля «Людина без властивостей» та поезії Пауля Целана «Фуга смерті». Обидві книги про знищення: ... Читати далі »

Переглядів: 443 | Долучив: Dnister | Дата: 11.12.2014

Книжка «ГУЦУЛЬЩИНА» видана у друкарні в Українського Культурного Центру в Талліні. Ініціатором та духовним наставником видання є Анатолій Лютюк.
Анатолій Лютюк - український культурний і громадський діяч в Естонії, Монах Цистерціанського монастиря в Хюланді (Норвегія) з послухом у Таллінні, керівник Центру української культури в Таллінні.
У книжці представлено в ілюстративній формі предмети гуцульської матеріальної культури при допомозі фото матеріалів та авторських графічних рисунків, доповнених поезією вихідців з Гуцульщини. Видання переносить нас у атмосферу автентичності гуцульської духовної та матеріальної культури.
Книжка видана на папері виготовленому древнім ручним способом. Весь графічний матеріал також надрукований високим способом друку на обладнанні із минулого сторіччя. 
Презентація книги відбудеться о 18.00 у книгарні "Є" ... Читати далі »

Переглядів: 505 | Долучив: Dnister | Дата: 11.12.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024