Неділя, 28.04.2024, 06:26:12

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Грудень » 26

Висновки телевізійних "експертів", які намагалися розкрити всі таємниці Бандери, змусили істориків задуматися. Тарас Федорів, зокрема, який був старшим науковим співробітником Історико-меморіального музею Степана Бандери в Старому Угринові стверджує, що вже саме трактування прізвища українського націоналіста, заставляє скептично поставитися до фільму.
“З одного боку, ніби то і добру справу роблять люди, що намагаються привідкрити завісу невідомості про таку дражливу тему нашої історії як “Степан Бандера”, але мені чомусь від деяких висновків “експертів” не по собі. Вони анонсували: “Мало в історії людей, чиє життя настільки оповите легендами. Степан Бандера: хто він? Чому для когось він ідеал для наслідування, а хтось боїться його навіть мертвого? Бандера залишив по собі вражаючу кількість таємниць, розгадати які взялась команда Депа ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Долучив: Dnister | Дата: 26.12.2014

Трагедія, що сталася 71 рік тому в Калуші, досі не дає спокійно спати родичам загиблих. Восени 1943 року школярів калуської торгової школи німці розстріляли на центральній площі у всіх на очах. І досі родичі не знають, де їхні тіла. Жодного документа, лише свідчення очевидців тих подій. Та й тих лишилися одиниці. Докопатися до істини намагається голова калуського «Меморіалу» Богдан Яневич.
Калуш. Площа Героїв. Саме тут у центрі міста 4 листопада 1943 році гестапо розстріляло щонайменше 11 школярів. З ними був і батько одного з хлопців, який кинувся захищати сина, а німці забрали і його. Того дня у Калуші був базар. І площа тоді називалася – Ринок. Люди вже розходилися, була четверта година як над’їхала машина і з неї почали викидати хлопців. Гестапо вкотре вирішило влаштувати показовий розстріл. Людей змушували ставати навпроти школярів та дивитися на те ... Читати далі »

Переглядів: 686 | Долучив: Dnister | Дата: 26.12.2014

Цими днями минуло 5 років з того часу, як в Івано-Франківському краєзнавчому музеї було започатковано реставраційний проект «Врятуймо скарби разом».
Сьогодні в рамках проекту за участю духовенства, представників влади, громадськості, волонтерів, мистецтвознавців у міській ратуші відкрили виставку твору сакрального мистецтва «Релікварій святого Пантелеймона»
Як розповів ініціатор проекту, художник-реставратор Валерій Твердохліб, рідкісна на території Галичини пам'ятка є скринькою-мощовиком, виготовленою з дерева і датується XVIII століттям. В середині скриньки - намальована ікона із зображеннями святого Пантелеймона, Божої Матері з Ісусом та Розп'яття на фоні монастирських церков і моря. На торці скриньки під час реставрації виявили напис грецькою мовою та часточки печатки, які можуть свідчити про те, що сакральний твір перевозили або навіть ... Читати далі »

Переглядів: 504 | Долучив: Dnister | Дата: 26.12.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024