Четвер, 25.04.2024, 01:27:41

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2015 » Березень » 09

Солодовий цех івано-франківського пивзаводу, що належить до пам'яток архітектури національного значення, таки врятують від повної руйнації. Її відреставрують та відкриють у приміщенні броварню.
Як повідомив директор департаменту архітектури та містобудування виконкому Івано-Франківської міськради Володимир Гайдар, зараз "Західпроектреставрація" працює над проектом відновлення солодового цеху, пише Бліц-Інфо.  
"Це фахова організація, що має відповідну ліцензію та досвід. Я бачив проект над яким вони працюють. Там фактично будуть збережені всі деталі пам'ятки і навіть буде відновлена вежка, що вже завалилась. Тобто, нарешті власники мають розуміння, що з ним робити. Людина, що має на солодовий цех права власності хоче зробити там міні-броварню. Фактично, повернути будівлі функції, які вона мала колись. Буде збережено зовнішній вигляд будівлі, оче ... Читати далі »

Переглядів: 421 | Долучив: Dnister | Дата: 09.03.2015

Івано-Франківська область входить до першої п’ятірки областей України за кількістю і якістю розташованих на її території пам’яток історії та культури, - стверджує начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимир Федорак. 
“Входячи десь в п’ятірку по кількості і якості пам’яток, - зазначив пан Федорак, – в п’ятірку областей України, ми можемо пишатися, що ми маємо справді велике культурне надбання”. 
Відтак пріоритет своєї діяльності начальник управління культури, національностей і релігій вбачає в тому, щоб зберегти ці надбання для нащадків і популяризувати їх серед мешканців краю та за його межами, працюючи при цьому у взаємодії з громадськістю області та обласного центру.
“В першу чергу щоб ті особи, які відповідальні за охорону пам ... Читати далі »

Переглядів: 439 | Долучив: Dnister | Дата: 09.03.2015

Одним із найяскравіших символів українського національно-визвольного руху в усі часи є Тарас Шевченко, його геніальне запальне слово, все його страдницьке життя. Шевченків пристрасний заклик позбутися ганебного московського ярма, вибороти українському народові волю поривав до боротьби небайдужих представників нації упродовж всього ХХ століття.

Бойовою сурмою звучить він і сьогодні. Роль Тараса Шевченка в українській національно-визвольній боротьбі тяжко переоцінити, адже на його творчості підготовлені тисячі провідників цієї боротьби, виховані мільйони українців.
На загальнолюдських ідеях добра, справедливості, правди, волі великого Кобзаря вибудуване ідеологічне підррунтя національно-визвольної боротьби українського народу в 30-х — 50-х роках минулого ... Читати далі »

Переглядів: 731 | Долучив: Dnister | Дата: 09.03.2015










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024