П`ятниця, 26.04.2024, 15:17:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Грудень » 30 » Анонс. Реєстрація національного рекорду України - Шевченкіана
18:54:57
Анонс. Реєстрація національного рекорду України - Шевченкіана

Національний рекорд України «Найбільша кількість пам’ятників Тарасу Григоровичу Шевченку в одній області» у категорії «Мистецтво».
Наше Прикарпаття славне багатьма історико-культурними пам’ятками, традиціями. Особливе місце тут займає вшанування генія і пророка українського народу Тараса Григоровича Шевченка.
На виконання регіональної цільової програми «Відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка у 2014 році в області» була проведена масштабна пошуково-дослідницька робота,  яка широко висвітлена у спільному виданні обласної організації Національної спілки краєзнавців України та обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді «Пам'ятники Кобзареві на Прикарпатті», ілюстрований довідник пам’ятників та пам’ятних знаків Шевченку Т.Г. на теренах нашого краю (Автори: Михайло Косило, Богдан Гаврилів).
Пізніше проведений порівняльний аналіз (М. Косило) дав можливість зробити висновок про найбільшу кількість пам’ятників у одній області, а саме на Івано-Франківщині. Відповідне наше звернення до Національного реєстру рекордів України отримало позитивний відгук. 
У всьому світі його шанують, а на Прикарпатті по особливому. На даний час в межах області є 211 пам’ятників і пам’ятних знаків Кобзареві. Жодна адміністративна одиниця не має такого числа пам’ятників Тарасові Григоровичу Шевченку.
Ця робота проводилася за підтримки Івано-Франківської облдержадміністрації та Івано-Франківської обласної ради, творчих спілок, громадських організацій.
30 грудня 2014 року о 12.00 год. у Музеї народної шани Тараса Шевченка в приміщенні обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка відбудеться реєстрація рекорду щодо кількості пам’ятників  Кобзареві в одній області.


Переглядів: 505 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024