Вівторок, 23.04.2024, 22:01:01

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2019 » Серпень » 7 » "Буковель" відкриває етнопарк "Гуцул Ленд"
08:35:28
"Буковель" відкриває етнопарк "Гуцул Ленд"
У день відкриття, 9 серпня, всіх охочих побачити унікальний етнопарк запрошують відвідати його безкоштовно.
Етнопарк “Гуцул Ленд” – це захопливі історії про життя та побут горян українських Карпат – гуцулів, бойків та лемків. Це територія, що поєднує в собі різні майданчики відпочинку та розваг.
З нагоди відкриття 9 серпня о 14:00 на гостей чекають гуцульські музики та театралізоване дійство.
Одним із основних майданчиків є скансен – етнографічний комплекс просто неба. Скансен “Гуцул Ленд” відрізняється від звичайних музеїв інтерактивом.
На території скансену розміщені унікальні пам’ятки народної дерев’яної архітектури ХІХ – початку ХХ століття, які були розібрані та перевезені із найвіддаленіших куточків українських Карпат у “Буковель”. Одна із найдавніших пам’яток – хата із села Рожанка Львівської області, яка датована 1860-80 роками. Надзвичайно цінним музейним експонатом є гуцульська хата заможних вівчарів із села Ворохта, датована кінцем ХІХ століття. В ґражді можна буде зробити чай з зібраних в карпатських горах трав, посидіти біля діючої печі та доторкнутись до деталей побуту горян.
Столітні дерев’яні хати відтворені разом із інтер’єрами, побутовими речами та творами народного мистецтва, створюють неповторну атмосферу того часу, передають дух та збережені гірські традиції.
В етнопарку «Гуцул Ленд» на гостей чекають різноманітні активності та майстер-класи. Тут можна спробувати змолоти муки із пшениці на жорнах, виткати доріжку на справжньому ткацькому верстаті, навчитись готувати сир у сироварні і навіть взяти участь у театралізованому дійстві гуцульського весілля.
Також на території розмістився контактний зоопарк, де живуть у природних умовах свійські та екзотичні тварини і птахи, від яких будуть у захваті не тільки діти, а й дорослі.
«Гуцул Ленд» – це креативний простір, зона творчих майстерень та пізнавальних майстер-класів, де можна навчатись народним ремеслам та технікам.
В одній з хатин розмістилась арт-галерея “Скриня”, в іншій – клуб українського кіно, на території парку безліч місця для відпочинку та розваг.
Основна мета етнопарку – збереження українських традицій та народної культури українських Карпат. Наразі відкривається лише перша частина. Далі на гостей етнопарку «Гуцул Ленд» чекає багато креативного та оригінального – фестивалі, творчі воркшопи, пленери, відзначення традиційних українських свят.
Місце: в кінці Озера Молодості, праворуч від паркінгу.
Вартість вхідного квитка: 90 гривень, діти до 6 років безкоштовно, 60 гривень для учасників АТО, пенсіонерів та дітей віком від 6 до 12 років.
Час роботи: з 10:00 до 19:00

Переглядів: 280 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024