Неділя, 28.04.2024, 12:20:49

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2019 » Серпень » 12

Деякі мешканці нашого міста ще за життя стали персонажами його міського фольклору – обросли байками, анекдотами, містифікаціями. Вже важко відрізнити, де правда, а де вимисел. Єдине, в чому не випадає сумніватися, – ці люди з плоті й крові й справді жили чи живуть в нашому місті. Когось знають і пам’ятають, когось вже призабули, але наша уява зробила їх символами, які стали частиною іміджу міста.

В середовищі місцевих євреїв побутувала думка, що засновник Станиславова Андрій Потоцький був людиною імпульсивною. Коли його захоплювала якась думка, він присвячував їй увесь свій час.

... Читати далі »

Переглядів: 269 | Долучив: Dnister | Дата: 12.08.2019

У краєзнавчому музеї Калущини відбулося відкриття виставки старожитностей часів Київської Русі.

Експозиція налічує близько трьохсот предметів, які передав на тимчасове зберігання закладу приватний колекціонер, який вирішив залишитися інкогніто, інформують "Вікна".

За словами наукового співробітника «Музейно-виставкового центру» Галини Федюри, виставка унікальна і не кожен навіть обласний музей може похвалитися такими експонатами: ... Читати далі »

Переглядів: 242 | Долучив: Dnister | Дата: 12.08.2019

У Коломиї знайшли середньовічний оборонний вал. Під час ремонту дороги на вулиці Шевченка розкопали залишки муру з контрфорсами.

А ще віднайшли частинки ужиткових предметів різних періодів. Це кераміка, скло, метал. Помітили цікаву знахідку перехожі і розповіли про неї краєзнавцям.

У архівах справді є згадки про те, що на цьому місці був оборонний вал. Водночас це фактично стіни, які окреслювали межі міста або його центральну частину.

... Читати далі »

Переглядів: 235 | Долучив: Dnister | Дата: 12.08.2019

У краєзнавчому музеї Калущини комунального закладу "Музейно-виставковий центр Калуської міської ради" відбулася презентація виставки "Старожитності періоду Київської Русі".
Відвідувачі дізналися про основні групи представлених предметів, яких налічується близько 300 одиниць, йдеться в повідомленні музейно-виставкового центру.
Умовно виставку можна розділити на християнські та язичницькі нагрудні вироби. У свою чергу, язичницькі — більш давні та складаються переважно з амулетів та оберегів: лунниці різних типів, бронзових підвісок, сокирок Перуна, підвіска із знаком Рюр ... Читати далі »
Переглядів: 247 | Долучив: Dnister | Дата: 12.08.2019










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024