П`ятниця, 26.04.2024, 11:18:59

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Серпень » 27 » Чи буде у Франківську пам’ятник Папі Римському?
12:35:28
Чи буде у Франківську пам’ятник Папі Римському?
Днями міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус звернувся до начальника департаменту містобудування та архітектури Олега Гаркота із дорученням оформити усі необхідні документи щодо спорудження у обласному центрі пам’ятника Івану Павлу Другому. За словами Олега Гаркота, теза про необхідність спорудження в нашому місті погруддя папі Івану Павлу II виникла в процесі розв’язання чергового конфлікту із забудовниками, який розгорівся весною цього року. Нагадуємо, що на перетині вулиці Івана-Павла II з вулицею Миру є проблемна територія землі. На цю ділянку претендує землекористувач з наявними та чинними правовими документами (договір оренди землі). Забудовник мав бажання провести розширення і добудову існуючого спортивно-оздоровчого комплексу, а натомість зрізав та викорчував кілька дерев (щоправда, декілька натомість посадив), надавши, при цьому документацію на окрему споруду. Як варіант, що дозволяв би зберегти сквер на місці пропонованого будівництва, депутатами міської ради було запропоновано спорудити тут пам’ятник святішому отцю. За попередніми підрахунками, проектування та встановлення постаменту можна зробити за чотири місяці і коштуватиме це місту приблизно 200000 грн. Поки що варіант появи у Івано-Франківську пам’ятника Папі Римському – це лише ідея, оголошена депутатами міськради півроку тому та підтримана і оприлюднена днями міським головою. Без звільнення земельної ділянки після закінчення терміну дії договору оренди – ніяких дій влада не має права проводити. Проте не виключено, що встановлена скульптура Івану Павлу Другому може остаточно розв’язати конфлікт навколо цієї землі.

Переглядів: 534 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024