Вівторок, 23.04.2024, 11:37:13

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2020 » Червень » 6 » Кримінальна історія: фіаско «бандитів-ковбоїв»
22:05:27
Кримінальна історія: фіаско «бандитів-ковбоїв»

В листопаді 1925 року місцева поліція затримала банду, діяльність якої нагадувала сюжет вестерну.

Банда їздила верхи на конях і, погрожуючи револьверами, обкрадала подорожніх. Ситуація на місцевих дорогах ставала все небезпечнішою, а поліції все ж не вдавалося схопити злодіїв. І ці «ковбойські пригоди» тривали би ще довго, якби не кінь, який допоміг вийти на слід одного з бандитів.

У ніч з 19 на 20 жовтня 1925 року під Бурштином «бандитиковбої» напали на купців, які їхали фірою з колійової станції. Восьмеро бандитів затримали фіру і забрали в купців усю готівку, цінні предмети, а також товар, який вони везли зі Львова, на суму в кілька тисяч злотих.

На місці злочину поліція виявила револьверну гільзу, а також сліди від кінських копит, але цього було замало, щоб вислідити нападників. Під час слідства з’ясувалося, що у селі Бовшів пропало п’ять коней, які належали місцевій жительці Михайлині Стрийській.

Як стверджувала хазяйка коней, один з них був такий норовливий і кусливий, що підступитися до того коня міг лише її колишній хлопець Василь Демчишин, який впродовж п’яти років працював у її конюшні і призвичаїв до себе непокірливого коня.

Це стало ниточкою, яка дозволила поліції напасти на слід бандитів, що тримали у страху всю околицю. Невдовзі Василь Демчишин був заарештований і зізнався в організації кількох нападів.

Спільниками Василя були четверо його братів, що мешкали у Бовшеві. Усі вони не визнавали себе винними, довший час викручувалися, але довести їхню співучасть для поліції не було проблемою.

Тільки вкрадене майно спочатку не вдалося знайти – на місці, де його закопали, були лише ями. Однак згодом поліцейські дізналися, що інші члени банди, почувши про арешт їхніх товаришів, поспішили викопати крадене майно і переховати.

Двоє з них утекли, і поліція мусила оголосити їх у розшук, проте не було сумнівів, що «ковбойським пригодам» небезпечної банди настав кінець.

Олена БУЧИК


Переглядів: 247 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024