Субота, 20.04.2024, 03:40:58

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Липень » 13 » Лісна Слобідка відсвяткувала 275 річницю першої писемної згадки про село
13:19:47
Лісна Слобідка відсвяткувала 275 річницю першої писемної згадки про село
12 липня 2011 року в день святих Петра і Павла село Лісна Слобідка відзначає 275 річницю першої писемної згадки про село. В цей день також після богослужіння в церквах села відбулося освячення могили січових стрільців. Відомі люди минулого: січові стрільці Василь Черкас і Іван Козловський. За словами сільського голови Василя Дмитрука, ідея перенесення могили в центр села назріла вже давно. Основним меценатом і ініціатором є громада. Біля могили відбулася панахида. 
Від імені голови Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича з привітальним словом виступила заступник голови райдержадміністрації Леся Білищак. За активну участь у підготовці святкування 275 річниці першої писемної згадки про село та відкритті могили січовим стрільцям жителів села, меценатів, а також сільського голову Василя Дмитрука нагороджено грамотами голови Коломийської районної державної адміністрації і голови районної ради. Від голови райдержадміністрації для читачів бібліотек вручено колекцію україномовних книжок. 
Також на заході був присутній начальник головного управління економіки обласної державної адміністрації Василь Насадюк. 
Опісля відбулася концертна програма за участю дуету «Скриня», Мирослава Ільківа, колективів сіл Раківчик, Мишин, Ковалівка, Спас, Старий Лисець. Також в програмі свята відбулися святковий ярмарок, лотерея свята, спортивні змагання, ігри, розважально-танцювальна програма під супровід гурту «Веселі музики».

Село Лісна Слобідка розташоване на берегах річки «Рідник». Протягом останнього часу село відчуло значних соціально-економічних перетворень: населений пункт повністю газифікований. Гордістю села є дитячий садочок, який відкрито минулого року. Успішно функціонує загальноосвітня школа (директор Галина Бабинюк – неодноразовий депутат сільської та районної рад, відмінник освіти України, сільська поетеса. Неодноразово нагороджена подяками та грамотами різних рівнів). 
Лісна Слобідка славна не лише минулим, а й сьогоденням. В селі активно діють сільський клуб, бібліотека, яка обслуговує 500 читачів, фельдшерсько-акушерський пункт, відділення зв’язку. Славні люди живуть, які докладають і докладатимуть всіх сил, щоб село постійно оновлювалось, молоділо й розквітало. Відомими вихідцями з села є Надія Саєчко та Микола Гнатюк – відомі хірурги Києва та Чернігова; Любомир Григорчук – жит.м.Івано-Франківська, декан кафедри Івано-Франківського інституту нафти і газу; Олександр Стрижаковський – прокурор м.Чернівці; Ярослав Григорців – військовий підполковник у відставці, працював начальником з надзвичайних ситуацій у м.Львові, в даний час – директор будівельної фірми; Ярослав Григорців – підполковник у відставці, в даний час – викладач у Львівський школі; Ярослав Григорців – жит.с.Лісна Слобідка, підполковник у відставці, колишній викладач Львівської академії. 

* Коломийська РДА

Переглядів: 985 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024