П`ятниця, 19.04.2024, 07:54:02

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Серпень » 5 » Мистецьке сузір’я “сусідів» представлене в Галичі
12:03:01
Мистецьке сузір’я “сусідів» представлене в Галичі
У експозиційних залах Картинної галереї Національного заповідника «Давній Галич» відкрито виставку мистецьких робіт під незвичною назвою – «Сусіди». Ідея проведення даного заходу планувалося вже довший час, але тільки тепер була реалізована. Основним завданням організаторів виставки було ознайомлення жителів Галича, всіх відвідувачів Картинної галереї з живописом майстрів, які проживають в близьких до Прикарпаття областях – з творчими роботами наших сусідів. 
Як не дивно, але в умовах сучасного інформаційного простору ми маємо більше знань про події у сусідніх Польщі, Німеччині, Росії; натомість про життя в інших областях нашої держави маємо невелике знання. Подібно і у сфері мистецтва – якщо ще художники Прикарпаття нам відомі, то ми практично не знаємо про творчість майстрів пензля у сусідніх регіонах. 

Відкрита виставка дає змогу відвідувачам відкрити для себе нові імена, побачити відображення і розуміння природи та людини у живописі митців Буковини, Вінничини, Закарпаття, Львівщини, Рівненщини, Тернопільщини. Також, в експозиції є кілька робіт художників Івано-Франківщини. Загалом, свої твори надали для експонування 42 майстри художньої творчості.
Виставку вже традиційно відкрив відомий в культурному житті Прикарпаття Ярослав Поташник. Своїми думками про нову експозиції поділилися наукові працівники Заповідника, митці.

Генеральний директор – науковий керівник установи Олександр Береговський на відкритті виставки поділився думками від побаченого і розповів про плани на майбутнє: «Ця виставка є дуже гарною. Її назва мені дуже подобається, вона народна і правдива. Всім відома стара мудрість «Краще мати доброго сусіда, ніж поганого брата». Експоновані твори відображають палітру України, бачення сьогодення художниками. Приводьте своїх друзів – тут вони отримають добру енергію від картин. Я завжди дякую глядачам за те, що вони приходять до нас. До 2025 р. ми будемо реалізувати свою мету – будівництво великого і сучасного музею, в ньому буде окрема картинна галерея. У ній матимемо добру колекцію, власні твори, а не тільки обмінні. Тут будуть представлені твори галицьких майстрів. Я б хотів щоб якомога більше людей відвідували нашу галерею. Дякую всім – організаторам і митцям, які представили свої твори!». 

Відомий галицький художник Володимир Сірко прокоментував твори своїх колег по пензлю: «Враження великі. Тут зібрані твори мистецтва. Цій виставці передувало багато творів, але на цій є справді досконалі. Всі вони різнобарвні. Характеристик багато: вишуканий живопис, складні твори, багатство. В окремих помітний сюрреалізм. Особливо чудове закарпатське мистецтво. Задоволення від гами і кольору. Картини потужні! Ця виставка може потішити і повчити багатьох митців – вона є презентабельною, її вартує показати на всеукраїнському рівні. Окремі абстрактні роботи є досить глибокими за змістом. Кожна робота має думку, ідею. Я вітаю галичан з такою виставкою – вона є подією не тільки в житті міста, а й області!».
Отож, приходьте  у Картинну галерею і насолоджуйтеся творчістю «сусідів»!
Андрій Чемеринський. Член НСКУ, магістр історії

Переглядів: 548 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024