П`ятниця, 19.04.2024, 02:28:49

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Архів новин
Головна » 2020 » Лютий » 12 » На Прикарпатті популяризуватимуть історико-культурну спадщину
21:02:46
На Прикарпатті популяризуватимуть історико-культурну спадщину

«Розвиток транскордонного співробітництва для популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на прикордонній території Румунії і України» - таку назву має грантовий проєкт, який став одним із переможців конкурсу у рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІС «Румунія - Україна 2014-2020».

Його реалізовуватиме Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ). Координатором з української сторони є професор кафедри геодезії та землеустрою університету Микола Приходько, пише Туристична Франківщина.

Заходами проєкту, зокрема, передбачено реконструкцію Геологічного музею ІФНТУНГ, просування 50-ти історичних та історико-культурних об’єктів Івано-Франківської області - створення віртуальних турів, промоційної продукції, лазерне сканування споруд, яке допоможе науковцям використати у майбутньому інформацію для дослідження і оцінки стану об’єктів та ухвалення відповідних управлінських рішень тощо.

Нагадаємо, що у рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІС «Румунія - Україна 2014-2020» із 12-ти переможців Івано-Франківської області три проєкти мають туристичне спрямування:

«Обмін спадщиною. Збереження історичного надбання Пнівської фортеці в Україні та фортеці Ардуд у Румунії для розвитку туризму». Головний бенефіціар - ГО «Туристична Асоціація Івано-Франківщини», партнер - Пнівська сільська рада;

«Назад до наших спільних корінь». Партнери - Центр муніципального та ресурсного розвитку - Ресурсний центр (м. Івано-Франківськ), Міська рада м. Івано-Франківська;

«Розвиток транскордонного співробітництва для популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на прикордонній території Румунії і України». Партнер - Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

Загальна сума залучених грантових коштів у рамках цих трьох проєктів складе понад 800 тис євро.


Переглядів: 217 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024