Четвер, 28.03.2024, 13:55:00

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Архів новин
Головна » 2020 » Лютий » 27

Про проєкт, який має на меті зробити онлайн доступними туристично привабливі об’єкти спадщини, в мережі повідомив начальник управління туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

Віртуалізовані об’єкти будуть розміщені на спеціалізованому сайті проєкту.

У 2020 році Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу за сприяння ОДА в рамках реалізації ґрантового проєкту «Розвиток транскордонного співробітництва щодо популяризації о ... Читати далі »

Переглядів: 222 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2020

На вулиці Національної гвардії, лівіше музею «Героїв Дніпра», стоїть залізний паркан, за яким уже встиг вирости невеликий ліс. Кілька років тому там ще можна було побачити довжелезну споруду з великими вікнами, викладеними скляними блоками. Нагорі читався напис – «Палац спорту». Будівля не використовувалась, перебувала в аварійному стані, тож її таки знесли, аби звільнити місце для чергового «елітного житла».

Виявляється, ця руїна мала настільки насичену історію, що їй можуть позаздрити численні пам’ятки міста, пише Репортер.

... Читати далі »

Переглядів: 219 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2020

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради затвердив переможця конкурсу на спорудження пам’ятника Славі Стецько у місті.

Відповідне рішення прийнято сьогодні, 27 лютого, на засіданні виконкому, передає Фіртка

Перше місце у конкурсі отримала робота авторського колективу у складі скульптора Володимира Семківа та архітектора Юлії Семків.

... Читати далі »

Переглядів: 202 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2020

27 лютого 1980 року у селі Томашівці Калуського району був спалений у власному домі священик УГКЦ Анатолій Гургула та його дружина Ірина.
Анатолій Гургула народився у селі Томашівці в священничій родині (з якої вийшло 10 священиків) 1905 року. Ірина Гургула (Дубак) народилася 1908 року в селі Бурканів на Тернопільщині, працювала вчителькою української та німецької мови, інформують "Вікна" з посиланням на "Календар українця".
Анатолій Гургула закінчив Львівську богословську академію, хіротонізований на священика Митрополитом Андреєм Шептицьким (1932), душпастирював на Тернопільщині, Львівщині, а в роки війни отримав парафію у Томашівцях. У 1950 році за відмову перейти на московське православ'я дружину засуджено на 10 років концтаборів, а о. Анатолія запроторено у Львівську психіатричну лікарню, де після ін’єкції ефіру в стегно йог ... Читати далі »

Переглядів: 258 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2020

На базі Косівського інституту прикладного і декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв відбулася науково-практична конференція про гуцульські рукотвори «Ґердан – спадщина віків».
Модератор та голова мистецької організації «Роса Карпат», членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреат обласної премії імені Ярослава Лукавецького Марія Чулак ознайомила присутніх з мистецтвом бісероплетіння, розповіла про його походження, витоки бісероплетіння у другій половині XIX – початку XX ст.
Вона також представила відеофільм та мапу «Золоте кільце бісероплетіння на Прикарпатті».
Серед учасників заходу були директор Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв Галина Юрчишин, директор Косівського училища прикладног ... Читати далі »

Переглядів: 248 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2020

26 лютого 2020 р.  перестало битися серце Богдана Михайловича Гавриліва – голови Івано-Франківської обласної організації Всеукраїнської спілки краєзнавців (1996-2008 рр.), українського історика-краєзнавця, педагога вищої школи, громадського діяча, кандидата історичних наук, доцента, заслуженого працівника культури України (1997).  Гаврилів Б.М. лауреат премій ім. Дмитра Яворницького (2010), ім. академіка Петра Тронька (2015) Національної спілки краєзнавців України, головний історик м. Івано-Франківська (з 1997), Почесний краєзнавець України, почесний громадянин м. Івано-Франківська (2013), Почесний голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України (2018), нагороджений медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» (2015), відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «25 років незалежності України&r ... Читати далі »

Переглядів: 288 | Долучив: Dnister | Дата: 27.02.2020










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024