Четвер, 25.04.2024, 11:35:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Грудень » 24 » Підбито підсумки наукової роботи Заповідника у 2015 р.
14:24:08
Підбито підсумки наукової роботи Заповідника у 2015 р.

22 грудня 2014 р. в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулося останнє в цьому році засідання вченої ради, на якому наукові співробітники розглянули наступні питання:
1. Звіт про наукову роботу Національного заповідника «Давній Галич» за 2014 р.
2. Розгляд та затвердження наукових тем на 2015 р.
3. Звіт про паспортизацію рухомих пам’яток.
4. Різне.
З першого питання виступив заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з наукової роботи, кандидат історичних наук С. Побуцький, який проаналізував науково-дослідну роботу колективу, здобутки і недоліки, які мали місце в цьому році. Наукові співробітники, працюючи над визначеними темами, проводять екскурсії, виступають з лекціями в установах, на підприємствах, у навчальних закладах району. В цьому році науковці заповідника брали участь у науково-дослідній експедиції, зокрема працювали в природоохоронному, археологічному, етнографічному загонах. Важливими для наукової установи є також організація та проведення конференцій, видання збірників матеріалів, монографій, науково-популярних видань. 
Вчений секретар Н. Качковська розповіла про плани наукових співробітників на наступний рік. Дехто з науковців планує продовжити дослідження визначених тем, інші мають намір працювати над новими, що стосуються історії, охорони природи і пам’яток культурної спадщини, археології, караїмської культури тощо.
Про паспортизацію рухомих пам’яток Національного заповідника «Давній Галич» розповів головний зберігач фондів Ю. Мусякевич. Він повідомив, що наукові співробітники відділу фондів працюють над виготовленням уніфікованих паспортів для рухомих пам’яток, а їх у Національному заповіднику «Давній Галич» близько 13 тисяч, створюють каталоги про найцікавіші речі.
За результатами засідання було прийнято рішення, в якому зазначено, що виконання Плану наукової роботи НЗДГ у 2014 р. та роботу відділу фондів з паспортизації рухомих пам’яток в цілому слід визнати задовільними. Вчена рада затвердила також План роботи Національного заповідника «Давній Галич» та наукові теми співробітників на 2015 рік.

Любов Бойко


Переглядів: 532 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024