П`ятниця, 29.03.2024, 02:27:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Серпень » 17 » Спорудження пам’ятника Борцям за волю України у Надвірній – справа всієї громади Надвірнянщини
14:44:40
Спорудження пам’ятника Борцям за волю України у Надвірній – справа всієї громади Надвірнянщини
За участі жителів району та при сприянні районної ради, райдержадміністрації і Надвірнянської міської ради здійснюють заходи зі спорудження пам’ятника Борцям за волю України у Надвірній.
З метою залучення широкого кола представників громадськості району на офіційному рівні не створювали організаційного комітету зі спорудження пам’ятника. Натомість, всі, котрі виявили бажання – від громадських організацій, політичних партій – долучитися до цієї благородної справи, увійшли до складу робочої групи.
На першому ж засіданні робочої групи з метою координації роботи та заходів зі спорудження пам’ятника за пропозицією представників громадських організацій та керівників політичних партій обрали трьох співголів робочої групи: голову районної ради Василя Поповича, голову районної адміністрації Володимира Калічка та Надвірнянського міського голову Зіновія Андрійовича. Протягом невеликого відрізку часу, беручи до уваги важливість та відповідальність розпочатої справи щодо увіковічнення пам’яті борців за волю України, здійснено конкретні кроки, без яких неможливо приступити до безпосереднього будівництва пам’ятника. Проведено неодноразові зустрічі та наради робочої групи з обговорення даного питання. За участі громадськості шляхом опитування громадської думки серед жителів району визначили місце спорудження пам’ятника, яке отримало підтримку та схвальний відгук у професійному середо­вищі архітекторів.
Спільним розпорядженням голів районної ради та районної державної адміністрації створена конкурсна комісія з проведення конкурсу на кращу проектну пропозицію пам’ятника. До неї увійшли професійні архітектори, художники, представники громадськості, влади району та Надвірнянської міської ради. Відповідно до вимог та положень оголошеного конкурсу проведено конкурс, а переможцем на кращу проектну пропозицію пам’ятника, стала робота скульптора Василя Гурмака – заслуженого художника України, професора Львівської Академії мистецтв. Усі дії та кроки організаційних заходів зі спорудження пам’ятника є результатом і наслідком спільної взаємодії та співпраці між представниками громадськості, політичними партіями, районною радою, райдержадміністрацією і Надвірнянською міською радою та неодноразово висвітлювались у районних засобах масової інформації.
Важливо та символічно, що в цій відповідальній справі з увічнення пам’яті борців за волю України немає голів робочих груп, керівників оргкомітетів, є тільки одне спільне завдання – спорудити гідний пам’ятник Борцям за волю України у м. Надвірна. При цьому необхідно зважити, щоб поспішність не зашкодила і не вплинула на художню цінність та якість робіт при будівництві пам’ятника. Мусимо пам’ятати, що спорудження пам’ятника не повинно відбуватися під кольорами різних прапорів та політичними гаслами, а повинно бути об’єднане під єдиним національним державним синьо-жовтим прапором, під яким боролись та вмирали борці за волю України. Саме такий підхід має бути при реалізації спорудження цього пам’ятника.
Віримо, що такий підхід до вшанування героїв національно-визвольної боротьби стане добрим прикладом у справі увіковічнення пам’яті боротьби багатьох поколінь українців за здобуття Української Соборної Самостійної Держави. Принагідно інформуємо жителів району, що зараз триває робота над узгодженням матеріалу, з якого виготовлятимуть пам’ятник, що впливатиме на його довговічність, визначать кошторисну вартість його спорудження, на підставі чого з переможцем конкурсу укладуть відповідну угоду на виготовлення пам’ятника. Тільки тоді можна буде говорити про терміни початку та завершення будівництва цього пам’ятника та організацію збору коштів на нього. Усі ці важливі кроки та рішення, як і дотепер, обговорюватимуть та прийматимуть узгоджено на засіданні робочої групи та публікуватимуть у районних засобах масової інформації для інформування жителів району.
З повагою
співголови робочої групи зі спорудження пам’ятника Борцям за волю України у Надвірній
Василь ПОПОВИЧ,
голова районної ради.

Володимир КАЛІЧКО,
голова районної державної адміністрації.

Зіновій АНДРІЙОВИЧ,
Надвірнянський міський голова

Переглядів: 601 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024